Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlé počasie a dve tragické úmrtia za volantom: FOTO Polícia prosí všetkých, TOTO šírte ďalej!

V priebehu 24 hodín došlo k dvom tragickým dopravným nehodám v okrese Tvrdošín a v Partizánskom Zobraziť galériu (3)
V priebehu 24 hodín došlo k dvom tragickým dopravným nehodám v okrese Tvrdošín a v Partizánskom (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

ŠTEFANOV NAD ORAVOU/KLÁTOVA NOVÁ VES – Policajti informovali o dvoch tragických nehodách, ktoré vzali život dvom vodičom. Obe sa stali v priebehu 24 hodín. Vodička zahynula v dôsledku čelnej zrážky, keď do nej vpálilo protiidúce auto. Druhý vodič zišiel z cesty a prevrátil sa v priekope na strechu.

Štefanov nad Oravou

V pondelok 5. marca okolo 12:40 sa na ceste druhej triedy zabila 64-ročná vodička z Tvrdošína. V obci Štefanov nad Oravou došlo k čelnej zrážke, keď šofér sediaci v osobnom automobile značky Fiat Stilo v smere od Tvrdošína na Námestovo vyšiel do protismeru „Pri prechádzaní tiahlej pravotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, ktoré viedla 64-ročná vodička z Tvrdošína,“ uviedla polícia na svojej sociálnej sieti. Polícia k tragickej nehode zverejnila aj fotografie.

V priebehu 24 hodín
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Policajti ďalej informovali, že po čelnej zrážke auto fiat, v ktorom sedel 55-ročný vodič, odhodilo do stojaceho autobusu. „Pri dopravnej nehode utrpeli obaja vodiči (vodič a vodička) osobných vozidiel ťažké zranenia. Žiaľ, vodička v nemocnici zraneniam podľahla,“ uviedla polícia. Vodičom bol nariadený odber krvi, ktorý mal preukázať prítomnosť návykových látok. Polícia píše, že u vodiča autobusu alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Príčiny tragickej nehody polícia vyšetruje.

V priebehu 24 hodín
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Sekunda od smrti: Dramatické VIDEO Cez otvorené závory ho takmer prevalcoval vlak

Klátova Nová Ves

V utorok 6. marca v dopoludňajších hodinách sa stala ďalšia smrteľná dopravná nehoda. O život prišiel 40-ročný vodič dodávky v katastri Klátovej Novej Vsi v okrese Partizánske. „V pravotočivej zákrute zišiel z cesty a v priekope sa prevrátil na strechu. Ani on, žiaľ, nehodu neprežil,“ informovali policajti.

„Podľa doterajších zistení 40-ročný Andrej jazdil na dodávke Renault Master smerom od obce Klátova Nová Ves na Bošany. Z doposiaľ nezistených príčin v pravotočivej zákrute zišiel s vozidlom mimo cesty do priekopy, kde sa prevrátil na strechu,“ informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. „Vo vozidle sa nachádzala aj manželka vodiča, ktorá sa našťastie nezranila. Škodu policajti predbežne vyčíslili na asi 5000 eur,“ doplnila.

Vodičovi odoberú krv na zistenie prítomnosti alkoholu pri súdnej pitve. Na mieste nehody bol aj súdny znalec z odboru cestná doprava. „V predmetnej veci bude začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Príčina a miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania,“ dodala policajná hovorkyňa.

Nehoda pri Klátovej Novej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/KR PZ v Trenčíne)

Polícia varuje pred nepriaznivým počasím     

Muži zákona na svojom Facebooku apelujú na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby v sychravom a hmlistom počasí rátali so sťaženými podmienkami a následne im prispôsobili aj svoju jazdu. Polícia zároveň vyzýva, aby každý povedal svojim blízkym nasledujúce slová. „Povedzte im, že nevadí, ak budú meškať, ale nech si dávajú na cestách pozor. Povedzte im, aby sa na cestách správali zodpovedne a predvídavo. Povedzte im, že alkohol za volantom je neprípustný. Povedzte im, že chcete, aby sa vrátili v poriadku domov,“ odkazuje polícia občanom.

Viac o téme: NehodaPartizánskeSmrťTvrdošín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu