Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najznámejšia pašeráčka heroínu z Česka: Tereza sa v Pakistane opäť postavila pred súd

Tereza, česká pašeráčka drog na súde zahalená v sárí Zobraziť galériu (2)
Tereza, česká pašeráčka drog na súde zahalená v sárí (Zdroj: FB/Tereza Hluskova, Daily Pakistan, )

ISLÁMÁBÁD/PRAHA - Naši českí susedia stále so zatajeným dychom sledujú prípad krásnej pašeráčky Terezy. Ženu zadržali začiatkom januára v Pakistane a od vtedy je za mrežami, kde čaká na svoj ďalší osud.

Súd s Češkou, ktorá bola 10. januára zadržaná na medzinárodnom letisku v pakistanskom Láhaure s deviatimi kilogramami heroínu, bol dnes odročený na 17. marca. Pojednávanie bolo iba formálne, pretože sudca má dovolenku. Advokát zadržanej ženy požiadal o jej prepustenie na kauciu, súd zatiaľ nerozhodol. Oznámila to hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Irena Valentová. Na súde bol český honorárny konzul z Láhauru. "Zadržanú ženu videl, ale dnes s ňou nehovoril," podotkla hovorkyňa.

Vo štvrtok s Češkou hovorila zástupkyňa českého veľvyslanca. Podľa nej je zadržaná relatívne v poriadku, zostáva vo väzení v Láhaure, v cele je momentálne s jednou ženou. Hygienické podmienky sú vraj vyhovujúce.

Tereza pašovala cez hranice
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Tereza Hluskova)

Pakistanskí colníci Češku zadržali údajne po tom, čo prešla cez dve kontrolné stanovištia protidrogových jednotiek cestou na spoj do Abú Dabí v Spojených arabských emirátoch, odkiaľ sa podľa pakistanskej tlače chystala pokračovať do Írska. Za pašovanie drog sú v Pakistane zvyčajne veľmi vysoké tresty, výnimkou nie je ani trest smrti. Ten sa ale podľa českej diplomacie spravidla neuplatňuje voči cudzincom.

Viac o téme: PakistanTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu