Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dramatické VIDEO: Vodič dupol na brzdu v tuneli a otočil sa, sekundy od reťazovej nehody

NDS varuje pred nebezpečným konaním vodiča v tuneli
NDS varuje pred nebezpečným konaním vodiča v tuneli (Zdroj: FB/Národná diaľničná spoločnosť, a.s.)

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na svojej sociálnej sieti zverejnila dramatické video, prostredníctvom ktorého upozorňuje všetkých vodičov, aby v tuneli striktne dodržiavali cestné predpisy. Na priemyselnom zázname je jasne vidieť, ako vodič sediaci v zelenej Škode Fabia náhle zabrzdil a vážne ohrozil všetkých účastníkov cestnej premávky.

Vodič idúci v zelenej fabii vošiel do tunela a náhle zastavil vozidlo. Jeho rozhodnutie nečakal vodič idúci za ním, ktorý svoj biely automobil takmer neubrzdil. V poslednej sekunde však zastavil a stojaceho vodiča obišiel. Učinil tak aj kamión. Následne vodič fabie začal cúvať, čo je v tuneli prísne zakázané. „Ak zabrzdíte v tuneli, je to ešte horšie ako na diaľnici. Nasledujúce auto sa nemá kam uhnúť a ak nestihne zabrzdiť, napáli to do vás, z čoho môže vzniknúť reťazová nehoda,“ píše NDS.

Vodič sa potom bezdôvodne otočil a pokračoval v protismere smerom von z tunela. Týmto nezodpovedným konaním šoféra fabie nastal obrovský chaos. Vodiči vchádzajúci do tunela razom zabrzdili a vodičovi fabie umožnili bezpečne vyjsť. „Ani snáď nemusíme pripomínať, že otáčať sa v tuneli a strihnúť si to do protismeru je smrteľne nebezpečné. Nielen pre vás, ale aj protiidúce autá,“ upozorňuje NDS. Diaľničná spoločnosť zároveň zdôraznila, že tunel je uzavretý priestor, v ktorom hrozia veľké riziká vzniku požiaru.

Viac o téme: NDSVodičTunel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu