Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pár sa stratil v lese pri Bratislave: Stratili orientáciu, už ich našli

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Hasiči dnes popoludní pátrali po dvojici, ktorá sa stratila v Šúrskom lese na okraji hlavného mesta. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Už sa našli

Profesionálnym hasičom z Pezinka a dobrovoľným hasičom zo Svätého Jura sa podarilo nájsť dve osoby, ktoré sa stratili v nedeľu v národnej prírodnej rezervácii Šúr, tzv. Šúrskom lese na okraji Bratislavy. Oznámila to Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Do lokality Šúr, ktorá má pralesný charakter, boli hasiči vyslaní po 12. hodine. "Osoby na prechádzke stratili orientačné schopnosti a samy požiadali o pomoc prostredníctvom mobilného telefónu," priblížila Farkasová s tým, že pátranie značne komplikoval náročný rozmočený lesný terén, močaristá pôda a nízka teplota.

Po približne hodine pátrania sa hasičom podarilo osoby nájsť. Podľa Farkasovej ich previezli k privolanej záchrannej zdravotnej službe. "Po vyšetrení a vylúčení zranení odišli domov," doplnila hovorkyňa hasičov.

Pátranie trvalo asi hodinu

Stratený pár osôb bol nahlásený v nedeľu krátko popoludní. "Hasičská jednotka sa momentálne snaží komunikovať s osobami pomocou mobilného telefónu a vyhľadať ich v priestore lesa pomocou poskytnutých súradníc," uviedli hasiči.

Zásah komplikoval náročný rozmočený lesný terén a močaristá pôda. Na záchrannej akcii sa zúčastňujú štyria hasiči z Pezinka spolu so štyrmi dobrovoľnými hasičmi z neďalekého Svätého Jura.

Viac o téme: LesPárPátranieŠúrsky les
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu