Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zranené deti po nehode pri Poprade: Stále v nemocniciach, dve v kritickom stave

Vážna nehoda pri obci Spišské Bystré Zobraziť galériu (2)
Vážna nehoda pri obci Spišské Bystré (Zdroj: FB/Polícia SR)

POPRAD - Vo štvrtok popoludní otriasla celým Slovenskom správa o dopravnej nehode, pri ktorej vodič zrazil pri obci Spišské Bystré 12 detí. Niektoré z detí ostávajú v nemocniciach v regióne, iné previezli na špecializované pracoviská do Košíc a Martina. Stav jedného z nich je kritický.

Dve z 12 zranených detí previezli do nemocnice v Spišskej Novej Vsi. "Jedna z pacientiek bola v piatok s komplikovaným úrazom panvy po konzultácii preložená na vyššie pracovisko do košickej univerzitnej nemocnice na kliniku úrazovej chirurgie. Druhá pacientka so zlomeninou v oblasti kosti panvy, avšak ľahším poranením, je hospitalizovaná na chirurgickom oddelení spišskonovoveskej nemocnice," uviedla Jana Fedáková zo spoločnosti Svet zdravia, ktorá nemocnicu v Spišskej Novej Vsi prevádzkuje.

Pri nehode zasahoval aj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Kritický stav

Ďalšie dve deti ostávajú s ľahšími povrchovými zraneniami v levočskej nemocnici. Jej hovorkyňa Alžbeta Sivá potvrdila, že by ich v najbližších dňoch mali prepustiť do domácej starostlivosti. V Levoči vo štvrtok poobede prijali aj ďalšieho malého pacienta, toho však s vážnymi zraneniami okamžite previezli na špecializované pracovisko Univerzitnej nemocnice (UN) v Martine. "Dieťa bolo prijaté v kritickom stave a vzhľadom na typ a rozsah jeho poranení je, žiaľ, zlá prognóza vývoja jeho zdravotného stavu," priblížila hovorkyňa UN Katarína Kapustová s tým, že momentálne leží na Klinike detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny.


Prečítajte si aj: DRÁMA pri Poprade: Auto vpálilo do davu detí, dvanásť zranených, dvaja ťažko


Podľa hovorkyne popradskej nemocnice Sylvie Galajdy ostávajú na tamojšom oddelení úrazovej chirurgie dve deti. Vo štvrtok po nehode tam ošetrili celkom šesť pacientov, niektorých z nich prepustili, ďalší smerovali na špecializované pracoviská v regióne.

Ďalší kritický stav

Jedno z ťažko zranených detí smerovalo hneď po tragickej udalosti do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, kde ho na umelej pľúcnej ventilácii previezli leteckí záchranári. Dievča vo veku približne 11 rokov malo podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Zuzany Hopjakovej ťažké zranenia hlavy. Bližšie informácie k jeho aktuálnemu zdravotnému stavu košická nemocnica odmietla poskytnúť, keďže na to nemá povolenie. Vodič podľa štvrtkových informácií polície do detí narazil, lebo jeho auto dostalo šmyk.

Viac o téme: NehodaDetiPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu