Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Brutálna šikana na základnej škole v Demandiciach: Útočníci už poznajú svoje tresty

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

DEMANDICE - Mladíci, ktorí v škole na juhu Slovenska napadli v šatni spolužiaka, sa postavili pred sudcu. Za brutálnu šikanu, ktorú si nahrávali na video, už poznajú svoje tresty.

Prípad sa stal ešte v máji minulého roka v školskej šatni, keď na mieste nebol žiadny dozor. Žiaci vtedy zbili svojho 13-ročného spolužiaka Tomáša a spôsobili mu pomliaždeniny hlavy. Brutálnu bitku si nahrali na video.

Sikana v Demandiciach

Hlavné pojednávanie s mladíkmi sa konalo na Okresnom súde v Leviciach, na ktorý prišli 17-ročný Timotej a o rok mladší Kristián, hlavní útočníci z videa. Informuje o tom televízia Markíza. Obaja obžalovaní odmietli dohodu o vine a treste a pred sudcom vyhlásili, že sa cítia vinní zo skutkov, z ktorých sú obžalovaní. Svoje konanie oľutovali.

Starší Timotej je teraz už stredoškolák a súd mu vymeral pol roka s podmienečným odkladom na 16 mesiacov. Nariadil mu aj návštevu psychológa. O rok mladší Kristián je momentálne v reedukačnom centre. Toho súdili aj za ublíženie na zdraví, pretože napadol a vážne zranil vlastného strýka.

VIDEO Brutálna šikana na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"U poškodeného došlo k poškodeniu životne dôležitého orgánu - mozgu," uviedol sudca na pojednávaní. Kristián dostal úhrnný trest v trvaní 15 mesiacov s 2-ročnou podmienkou. Navyše musí zaplatiť aj 900 eur poisťovni, ktorá preplácala liečbu strýka. Okrem toho sa obaja útočníci musia zranenému Tomášovi ospravedlniť, čo aj urobili.

VIDEO Brutálna šikana na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Tomášova mama Ivana si však myslí, že to nebolo úprimné. Ako povedala pre televíziu, nie je spokojná ani s výškou trestu a bola by radšej, keby útočníci skončili za mrežami. Tretí chlapec, ktorý bol tiež pri útoku na Tomáša, Alex, mal v tom čase len 13-rokov, preto nebol trestne zodpovedný. Teraz je však vo vyšetrovacej väzbe. V Ipeľskom Sokolci totiž napadol a okradol bezvládneho dôchodcu.

Viac o téme: BitkaTrestŠikanaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu