Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Matejovciach horelo, bez strechy nad hlavou ostalo 108 ľudí: Vyhlásili mimoriadnu situáciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Marko Erd)

POPRAD – Po dnešnom požiari v popradskej mestskej časti Matejovce ostalo bez strechy nad hlavou 108 ľudí. Požiar obývaného objektu sa síce hasičom podarilo uhasiť po približne troch hodinách, je však neobývateľný, mesto preto vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

„Na základe uvedených dôvodov, keď došlo následkom mimoriadnej udalosti k postihnutiu a ohrozeniu osôb žijúcich v zhorenom objekte, sme dnes o 12:00 na území mesta vyhlásili mimoriadnu situáciu,” uviedol primátor mesta Jozef Švagerko.

Krízový štáb, ktorý dnes zasadal, rozhodol, že núdzové ubytovanie na nasledujúcu noc bude pre dotknuté osoby zabezpečené v telocvični ZŠ v Matejovciach. „Zo skladov civilnej ochrany budú na tento účel prevezené ležadlá a deky. Núdzové ubytovanie v uvedených priestoroch bude pod dohľadom hliadok Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) a mestskej polície,“ informoval ďalej Švagerko.

Mesto Poprad bude zároveň hľadať možnosti núdzového ubytovanie pre postihnuté osoby vo svojich nevyužitých objektoch. Na pozvanie samosprávy prišiel na miesto udalosti aj štátny radca z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Peter Jendral. Ako informoval komunikačný manažér mesta Marián Galajda, vyjadril presvedčenie, že vzniknutú situáciu sa podarí v spolupráci s mestom vyriešiť čo najrýchlejšie. O ďalšom postupe bude samospráva informovať po piatkovom zasadnutí krízového štábu.

Viac o téme: PožiarMimoriadna situáciaMatejovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu