Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ: V Bratislave evakuovali všetky súdy

Bombu nahlásili aj na súde v Petržalke, kde malo byť ďalšie pojednávanie v prípade zmeniek, ktorých vyplatenie žiada od TV Markíza Marián Kočner. Zobraziť galériu (2)
Bombu nahlásili aj na súde v Petržalke, kde malo byť ďalšie pojednávanie v prípade zmeniek, ktorých vyplatenie žiada od TV Markíza Marián Kočner. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Opäť bombový poplach! Vo štvrtok ráno polícia prijala oznámenie o nahlásení výbušniny v priestoroch súdu. Keďže páchateľ nekonkretizoval miesto, policajti museli evakuovať všetky súdy v hlavnom meste.

Bomba - súdy

Páchateľ volal na linku 112 krátko pred 9:00 hodinou ráno. "Nakoľko oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu, policajti v súčasnosti vykonávajú v priestoroch súdov na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov," informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Bombu nahlásili aj na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Polícia evakuovala všetkých ľudí a zamestnancov aj z Justičného paláca. "Po príchode polícia bola nariadená evakuácia zamestnancov Justičného paláca aj okresných a krajských súdov v Bratislave," potvrdil nám hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Polícia evakuovala aj Okresný súd Bratislava V, kde sa okrem iných malo uskutočniť aj pojednávanie v prípade tzv. Ruskových zmeniek. Spoločnosť podnikateľa Mariána Kočnera žaluje na súde bývalého riaditeľa Televízie Markíza Pavla Ruska a v druhom rade súkromnú televíziu a žiada preplatenie zmenky vo výške 8,3 milióna eur, ktorú mal bývalý štatutár podpísať.

Bombová hrozba narušila aj chod Najvyššieho súdu (NS) a Ministerstva spravodlivosti SR, ktoré sídla v rovnakej budove na Župnom námestí. "Z tohto titulu bol celý súd evakuovaný, a to zhruba na tri hodiny," uviedla pre TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Viac o téme: BombaEvakuáciaSúd Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu