Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Rakúsku úraduje ďalšia slovenská skupina: Štyri desiatky krádeží, skvelá reklama

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

VIEDEŇ - Rakúska polícia objasnila sériu 39 vlámaní a krádeží v okresoch Neusiedl am See, Bruck an der Leitha a Gänserndorf na východe krajiny, ako aj vo viedenskom obvode Simmering, za ktorými podľa nej stojí skupina piatich mužov zo Slovenska.

Traja z nich boli medzičasom umiestnení do väzby a k uvedeným činom sa z veľkej časti priznávajú, informovala v stredu tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné riaditeľstvo spolkovej krajiny Burgenland.

Zvyšných dvoch Slovákov sa takisto podarilo vypátrať a stíhajú ich na slobode. Skupina pri vlámaniach a krádežiach odcudzila bicykle, parfumy a mobilné telefóny, ale aj navigačný prístroj či náradie. Celková škoda dosahuje približne 40.000 eur.

Spomínanú trojicu vo veku 27, 40 a 43 rokov zadržala polícia ešte v decembri pri krádeži bicykla v pohraničnej obci Kittsee na území Burgenlandu. V automobile týchto mužov našli vtedy policajti okrem iného vlamačské nástroje, odcudzené doklady a peňažnú hotovosť. Na 27-ročného člena skupiny bol podľa APA vydaný na Slovensku zatykač, zatiaľ čo po 43-ročnom mužovi pátrali rakúske orgány.

Viac o téme: ZlodejiKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu