Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Návštevníkov hotela vyplašila správa o bombe: Opitý Jaroslav to poriadne prepískol

Polícia chytila šíriteľa poplašnej správy.
Polícia chytila šíriteľa poplašnej správy. (Zdroj: Foto: PZ SR)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Minulý týždeň vo štvrtok a následne v pondelok policajtov v Novom Meste nad Váhom zamestnali výhražné e-maily a telefonát, kde sa neznámy páchateľ dvakrát vyhrážal uložením bomby na Okresnom úrade a potom v nočných hodinách v pondelok v hoteli na Dukelskej ulici v Novom meste nad Váhom. Muža, ktorý hotel zburcoval, polícia už zadržala.

K poslednému oznámeniu o výskyte bomby došlo v pondelok krátko po 22.30 hodine. "Neznámy mužský hlas na tiesňovú linku 155 operátorke povedal: ´Chcel by som nahlásiť bombu v hoteli Javorina´," opísala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.  

Novomestskí policajti okamžite konali. Evakuovali desiatky ľudí ubytovaných v hoteli vrátane zamestnancov. Bola vykonaná pyrotechnická prehliadka celého hotela, našťastie, žiadna bomba a ani iná výbušnina v hoteli nenašla. Policajti začali pátrať po páchateľovi tohto skutku. Zistili, že páchateľ volal z telefónu, ktorý je registrovaný na 49-ročnú ženu prechodne žijúcu v Dubnici nad Váhom. Majiteľku telefónu vypátrali a krátko pred 23.30 hodinou aj muža. "29-ročného Jaroslava z Brezovej pod Bradlom policajti v zmysle zákona zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Krátko po zadržaní sa policajtom priznal. Následne bol v procesnom postavení vypočutý. Konal pod vplyvom alkoholu a po vytriezvení si uvedomil dôsledky svojho konania," ozrejmila policjaná hovorkyňa.

Uviedol, že prostredníctvom sociálnej siete sa zoznámil so 49-ročnou ženou. Stretli na v uvedenom hoteli. Mal vypité a požiadal svoju novú známosť, aby mu požičala telefón a následne vyšiel von z izby. Z chodby zavolal na tiesňovú linku, že v hoteli je bomba. Svoje konanie odôvodňoval podľa policajnej hovorkyne tým, že bol opitý a nevie, prečo to spravil. Policajti Jaroslava podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,39 mg/l, čo predstavuje 0,81 promile alkoholu.

Vyšetrovateľka obvinila Jaroslava z prečinu šírenia poplašnej správy a spracovala podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. O tom, či bude stíhaný väzobne bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Novom Meste nad Váhom.  Za uvedený skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 

Viac o téme: Poplašná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu