Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladá rodina sa vracala z dovolenky: V tuneli ich zablokoval agresívny vodič, šialené vysvetlenie

Agresívny vodič zablokoval v tuneli mladú rodinu Zobraziť galériu (4)
Agresívny vodič zablokoval v tuneli mladú rodinu (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

KLIMKOVICE - Policajti v týchto dňoch obvinili z vydierania agresívneho vodiča, ktorý predvlani v lete donútil zastaviť na diaľnici v tuneli pri Klimkoviciach neďaleko Ostravy v Česku iné auto. Zastavil pred ním cez oba pruhy. Vozidlo s mladou rodinou vracajúcou sa z dovolenky si však pomýlil s iným autom, ktoré prenasledoval už od poľských hraníc.

Rodina z Brnenska sa vracala v auguste 2016 z dovolenky. Už po prejazde česko-poľskou hranicou si vodič všimol iné auto, ktoré sa na nich tlačilo a jeho vodič ho preblikával. "Po nejakej dobe sa ale auto stratilo vodičovi z dohľadu. Pokračoval preto v ceste po diaľnici smerom na Brno," povedala policajná hovorkyňa Lenka Sikorová. Dodala, že pred tunelom Klimkovice ich vozidlo znovu predbehlo a začalo vybržďovat.

Mladá rodina sa vracala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

Auto, v ktorom s mladými rodičmi cestovalo štvorročné dieťa, potom v tuneli donútil zastaviť, keď svoje vozidlo postavil šikmo cez oba pruhy. "Potom agresívny vodič z auta vystúpil a začal zastavené auto obchádzať. To využil jeho vodič. Znova sa rozbehol, prekážku obišiel a zamieril na najbližšiu policajnú stanicu, kde všetko nahlásil," povedala Sikorová. Dodala, že krátko po tom, čo auto z miesta odišlo, prešiel tunelom nákladiak.

Mladá rodina sa vracala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)
Mladá rodina sa vracala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Novinky.cz)

Policajti zistili, že auto zastavil štyridsaťštyriročný muž z Českej republiky. "Vozidlo si ale vybral omylom. Automobil, ktorý prenasledoval pôvodne, sa mu stratil z dohľadu a toto vozidlo zamenil s predtým prenasledovaným. Kriminalisti ho v týchto dňoch obvinili z vydierania. Vo väzení môže stráviť až osem rokov," uzavrela policajná hovokyňa. 

Viac o téme: RodinaTunelKlimkovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu