Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozhodnutie polície: Navrhli obžalovať Ladislava Bašternáka

Ladislava Bašternák
Ladislava Bašternák (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Polícia uzavrela kauzu podnikateľa Ladislava B. návrhom na podanie obžaloby. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk s tým, že informáciu potvrdil zdroj z prostredia orgánov činných v trestnom konaní.

Oficiálne zdroje podľa portálu v tejto veci informujú striedmo. „Vyšetrovanie predmetnej trestnej veci bolo vyšetrovateľom Policajného zboru ukončené začiatkom tohto týždňa a spis bol zaslaný dozorovému prokurátorovi na ďalšie konanie,“ uviedol pre portál hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

Aktuality.sk pripomínajú, že policajný prezident Tibor Gašpar už koncom minulého roka avizoval, že daňová kauza Ladislava B. sa skončí práve návrhom na podanie obžaloby. Podnikateľ, v ktorého rezidencii Bonaparte býva predseda vlády Robert Fico, je obvinený zo zločinu neodvedenia dane a poistného.

Pred niekoľkými dňami zároveň na daňovom úrade zaplatil necelé dva milióny eur, aby sa podľa portálu mohol pokúsiť uplatniť si inštitút účinnej ľútosti a zaručiť si tak beztrestnosť pre tento skutok. Spis teraz spolu s potvrdením z daňového úradu poputuje na stôl dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Ten zváži, či má Ladislav B. na účinnú ľútosť právo. Ústavný súd totiž vlani v lete rozhodol v podobnom prípade, že na nadmerné odpočty DPH, ktoré si podnikateľ od štátu vypýtal a dostal, sa účinná ľútosť nevzťahuje. Tento názor prevláda aj medzi prokurátormi, dodáva portál.

Viac o téme: Ladislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu