Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvýkrát prehovorila mama pašeráčky heroínu Terezy: Problémové vzťahy v rodine a život v luxuse

V Pakistane zadržaná Češka Tereza Zobraziť galériu (3)
V Pakistane zadržaná Češka Tereza (Zdroj: FB/Tereza H., Daily Pakistan)

PRAHA - Prípad Češky Terezy, ktorú v Pakistane zadržali s deviatimi kilami heroínu, verejnosť mimoriadne zaujal. O osude krásky nie je stále rozhodnuté. Najnovšie o svojej dcére prehovorila mama, ktorá ju pozná najlepšie.

Tereza sa aktuálne nachádza v pakistanskej väzbe. Pre český portál reflex.cz poskytla rozhovor jej mama Táňa P. s tým, že dcéru nechce obhajovať, pretože nevie, čo sa presne v Pakistane stalo.  "Tereza je vnímavé a citlivé dievča, bohužiaľ naivné, čo som si nikdy nemyslela," začala s úprimnou spoveďou mama a pokračovala: "Ako dospela do puberty, prestali sme si rozumieť, hádali sme sa. Potom nás to obe veľmi mrzelo. Veľa túžila po tom, čo mali iné deti - chcela úplnú rodinu. Je tiež panovačná, nerada upratuje, ale miluje varenie. A nemá rada, keď jej niekto hovorí, čo má robiť."

Tereza, česká pašeráčka drog
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Tereza Hluskova, Daily Pakistan, )

Táňa sa s manželom rozviedla, keď bola tehotná s druhou dcérkou, Tereza mala vtedy dva a pol roka. Neskôr si našla druhého manžela, ktorý sám vychovával dve dcérky. Spoločne majú syna. "Dievčatá spolu vychádzali dobre, mali krásny vzťah, vzájomne sa podporovali a učili sa jedna od druhej. Ale život s tínedžerom nie je nikdy jednoduchý, Terka si dokázala presadiť svoju vlastnú pravdu napriek radám a prosbám rodičov," opísala mama. 

Tereza nežila v luxuse

Táňa v rozhovore priznala, že Tereza sa ako každá mladá dievčina rada pekne obliekala. Možnosti rodiny s piatimi deťmi nedovoľovali žiť na vysokej nohe. "Väčšinou sme všetko zadovážili z lacných obchodných reťazcov. V dnešnej dobe sa dajú celkom bežne kúpiť takzvané fejky značkového tovaru za pár stoviek (českých korún, pozn. red.), ale to ešte neznamená, že žila v luxuse, ako sa závistne píše," opísať mala situáciu a dodala: "Napriek tomu cez všetky peripetie sa máme veľmi radi a ako rodina držíme pri sebe."

Česká pašeráčka drog, Tereza
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/DailyPakistan, FB/Daily Pakistan Global )

Mama sa do Pakistanu nechystá

Mama sa za svojou dcérou do Pakistanu zatiaľ nechystá. Povedala, že s ňou teraz nie je v kontakte, že s ňou telefonoval jej otec, s ktorým má pekný vzťah. "Nemám v pláne tam letieť, ale rodinnú návštevu za ňou nevylučujem," uviedla mama s tým, že o ceste do Pakistanu vedela. "Letela tam s kamarátkou fotiť. Nadšení sme z toho neboli, ale je plnoletá a nikto nemá právo jej to zakazovať," dodala. Rodina pri Tereze stojí a je presvedčená, že o pašovaní nevedela, podľa nej tomu nasvedčuje aj fakt, že pri vyšetrovaní prípadu začala hneď spolupracovať.   

 

 

Viac o téme: HeroínPrahaTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu