Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smrť v bojnických kúpeľoch: Zamestnanec Peter (†33) spadol zo strechy, bol opitý

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR/Radovan Stoklasa)

BOJNICE - Začiatkom februára došlo v Bojniciach k veľkému nešťastiu. V areáli kúpeľov zahynul 33-ročný Peter. Pracoval tam ako murár na stavbe. Zahynul po nešťastnom páde z rozostavanej strechy budovy.

Uplynulý týždeň sa stala v Trenčianskom kraji tragédia. V utorok predpoludním okolo 11-tej hodiny v Kúpeľoch Bojnice, vedľa Liečebného domu Mier spadol z tretieho poschodia rozostavanej budovy 33-ročný Peter z okresu Prievidza. Nevedno ako k nešťastiu došlo, no muž spadol zo strechy chrbtom a dopadol medzi dva betónové múriky a hlavou na vzdialenejší múrik od budovy. Živnostník Peter pracoval na stavbe rozostavaného liečebného domu. 

Na mieste zasahovali privolaní záchranári. "Muž utrpel ťažké, viacnásobné poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Smrť v bojnických kúpeľoch:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: TASR/Radovan Stoklasa)

Prípadom sa zaoberá polícia. "Poverený  príslušník Obvodného oddelenia PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie. Za akých okolností došlo k tejto tragédii  vyšetrujú prievidzskí policajti," informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová.  

Okolnosti nešťastného pádu

Nakoľko Peter pracoval ako živnostník s najväčšou pravdepodobnosoťou nejde o pracovný úraz, za ktorý by boli kúpele zodpovedné. "Celá stavba vykonávaná niekoľkými zhotoviteľmi bola vykonávaná profesionálmi, ktorí boli samostatnými podnikateľskými subjektmi nesúcimi všetku právnu zodpovednosť súvisiacu s výkonom ich podnikateľskej činnosti," uviedli pre Topky Kúpele Bojnice vo svojom vyjadrení.

"Nebohý sa z neznámych dôvodov svojvoľne pohyboval na mieste, kde bol sám a žiadni iní podnikatelia stavebné práce nevykonávali. Po úraze mu bola zistená prítomnosť alkoholu v krvi v rozsahu 2 promile," doplnili zástupcovia kúpeľov s tým, že im je ľúto, že v ich areáli vyhasol život človeka.  

Viac o téme: SmrťBojnicePracovný uraz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu