Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nezodpovedný otec v Bratislave: Kým on nakupoval, jeho dieťa (3) zachraňovala polícia

Policajti museli na aute rozbiť okno.
Policajti museli na aute rozbiť okno. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Policajti našli v zamknutom aute v jednej z podzemných garáží v bratislavskom nákupnom centre dieťa. To tam bolo viac ako hodinu. Keďže jeho rodiča nevedeli nájsť, rozhodli sa konať.

Dňa 06.02.2018 v čase krátko pred 14.30 h prijali policajti oznámenie o dieťati ponechanom v uzamknutom aute v priestoroch podzemných garáží jedného z obchodných centier.

"Oznámenie hliadka Policajného zboru preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Po príchode na miesto policajti zistili, že vo vozidle sa na mieste spolujazdca nachádza plačúce dieťa pripútané v autosedačke," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Majiteľa vozidla sa však nepodarilo kontaktovať a na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného centra sa k vozidlu taktiež nikto nedostavil. Dieťa v aute začalo vracať, tak sa polícia rozhodla konať. Opatrne, aby neublížili dieťaťu, rozbili okno a dieťa vytiahli. Hneď na to sa na miesto dostavil otec dieťaťa ako aj pracovníci Záchrannej zdravotnej služby.

Na mieste bolo zistené, že dieťa sa v aute nachádzalo približne hodinu. Dieťa bolo prevezené do jednej z bratislavských nemocníc, pričom kontrolné vyšetrenie nepreukázalo u neho žiadne zranenia. "Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa," dodala Slamková.

V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi za uvedené konanie trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Viac o téme: AutoDieťaPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu