Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvrat vo vyšetrovaní pádu vrtuľníka v Prešove: Všetko je inak! Toto má byť skutočná príčina

Tragédia pri Prešove Zobraziť galériu (6)
Tragédia pri Prešove (Zdroj: Foto: HAZZ)

BRATISLAVA – Uplynulý rok v máji otriasla celým Slovenskom smutná správa o páde policajného vrtuľníka pri Prešove. Stroj sa zrútil počas spoločného cvičenia a zahynuli pri ňom dvaja hasiči. Prvotné správy hovorili o tom, že za nešťastím je technická porucha. Najnovšie na povrch vyplávali nové skutočnosti a všetko bolo inak.

Za pádom policajného vrtuľníka z mája minulého roka v Prešove, pri ktorom zahynuli dvaja hasiči, je ľudský faktor, a nie chyba motorov, ako na začiatku informovalo ministerstvo vnútra. Uviedla to vo večernej spravodajskej relácii televízia Markíza, ktorej to mali neoficiálne potvrdiť dva nezávislé zdroje.

Zvrat vo vyšetrovaní pádu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Kým podľa výsledkov prvého skúmania čiernych skriniek v Prahe bola príčinou pádu technická porucha, teraz podľa televízie všetko smeruje k záveru, že zlyhal ľudský faktor. Ako ďalej uviedla Markíza, v najbližších dňoch sa chce s príbuznými po obetiach a preživšími osobne stretnúť minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorého rezort by mal potom detaily udalosti predostrieť aj verejnosti.

Zvrat vo vyšetrovaní pádu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Zvrat vo vyšetrovaní pádu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

Haváriu policajného vrtuľníka Bell 429, ktorý sa zrútil pri výcviku hasičov z výšky asi 100 metrov, neprežili dvaja hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Radoslav Lacko (1968) a Peter Toďor (1974), ktorým počas poslednej rozlúčky v máji minulého roka prišli vzdať hold stovky ľudí.

Zvrat vo vyšetrovaní pádu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

V najbližšom čase sa uzavrie vyšetrovanie pádu policajného vrtuľníka

V najbližšom čase zasadne komisia, ktorá uzavrie prípad vlaňajšej májovej nehody policajného vrtuľníka Bell 429. "Až potom bude možné poskytnúť bližšie informácie a presné príčiny pádu stroja," uviedol hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov. 

Viac o téme: PádVrtuľník Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu