Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Žilinskom kraji dnes musel tiecť alkohol prúdom: Polícia chytila až sedem opitých vodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radoslav Stoklasa)

ŽILINA - Policajné hliadky zachytili len počas dnešného dňa na cestách v Žilinskom kraji až siedmich podgurážených vodičov. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, traja z opitých vodičov spôsobili dopravné nehody a jeden z nich bol cyklista.

Na sídlisku Hájik v meste Žilina spôsobil dopravnú nehodu 40- ročný vodič jazdiaci na vozidle Daewoo Nubira. Vodič z miesta dopravnej nehody ušiel, avšak nie ďaleko. Policajti vodiča vypátrali v mieste bydliska. Pri dychovej skúške mu namerali 1,53 mg/l alkoholu v dychu. Muž bol predvedený na policajné oddelenie a po vytriezvení ho čaká obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia opakovane upozorňuje vodičov na zákaz požívania alkoholických nápojov a návykových látok pred a počas vedenia vozidla. Taktiež vyzýva, aby jazdili opatrne a zodpovedne. Taktiež, aby jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovke a svojim schopnostiam a sledovali situáciu v cestnej premávke.

Na cestách v Žilinskom kraji vykonáva dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky maximálny počet policajtov, ktorí v prípade nutnosti sú nápomocní vodičom. Nezodpovedné, arogantné a agresívne správanie vodičov na cestách bude polícia postihovať sankciami v zmysle zákona. K bezpečnosti však musia prispieť všetci zodpovedným prístupom a správaním .

Viac o téme: Alkohol za volantomVodičŽilinaŽilinský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu