Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti majú za sebou rušný týždeň: Zachraňovali životy, zasiahli v poslednej chvíli

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Polícia musí zasahovať dennodenne pri mnohých prípadoch. Bohužiaľ, často sa končia tragicky. Napriek tomu existujú situácie, v ktorých sa policajtom podarí zachrániť niekomu život. Výnimkou nebol ani minulý týždeň, kedy sa policajtom z rôznych krajov podarilo zachrániť život trom osobám.

Policajtom z Prešovského, Nitrianskejo a Bratislavského kraja tento týždeň zachránili život trom ľuďom. V prvom prípade zasiahli Prešovskí policajti pri samovražde v poslednej chvíli.

Muž chcel spáchať samovraždu

Vo večerných hodinách minulého týždňa bola policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov - Sever vyslaná operačným dôstojníkom  na preverenie oznámenia, že v Ľuboticiach chce niekto spáchať samovraždu. Hliadka po príchode na miesto zistila, že dom je uzamknutý a až na jednu izbu sa nikde v dome nesvieti. Na zvonenie zvončeka ani opakované klopanie a búchanie do dverí nik nereagoval. 

Policajti majú za sebou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Jeden z policajtov preto vyšiel požiarnym rebríkom na strechu domu, odkiaľ skočil na balkón, aby videl, čo sa deje v izbe so zapnutým svetlom. Po chvíľke začul chrčanie a buchnutie vychádzajúce z domu. Nakoľko bola dôvodná obava, že je vážne ohrozený život a zdravie, zatlačil na balkónové okno, ktoré bolo len pritlačené a tak vošiel dnu," informovala hovrokyňa prešovskej polície Jana Migaľová. 

Na schodisku sa nachádzala osoba, ktorá visela na koženom opasku upevnenom na konštrukcii zábradlia. "Táto osoba už nejavila známky života, preto policajt okamžite pristúpil k tomuto mužovi,  odviazal mu opasok z krku a kontroloval základné životné funkcie. Následne otvoril dvere do domu a vpustil dnu záchranárov," uviedla Migaľová. Podľa záchranárov ho zachránil v poslednej minúte. Išlo o 41-ročného muža. 

Bezdomovec takmer uhorel

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zachránili ľudský život. "Od telefonátu, ktorý im oznámil menší požiar vo Vrakuni, na dané miesto prišli do troch minút. Dym vychádzal z provizórneho príbytku bezdomovcov," uviedla polícia na Facebooku.

Policajti majú za sebou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Počuli aj krik. "Uvideli plaziaceho sa muža rovno pri plameňoch. Cez dýchacie ústroje si dali zvršky uniformy a muža vyviedli do bezpečia. Muž mal vážne poranený chrbát, ale prežil," napísala polícia na sociálnej sieti. "Polícia je tu pre každého."

Muž stál na okraji strechy

Nitrianski policajti zachránili život 26-ročnému mužovi v obci Krušovce. "Na miesto prišli na základe telefonátu muža, ktorý povedal, že skočí zo strechy domu, ak za ním nepríde jeho priateľka," uviedla polícia na Facebooku.

Policajti majú za sebou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Bolo veľmi náročné zo strany policajtov nadviazať s ním kontakt a získať si jeho dôveru. "Po viac ako dvoch hodinách sa to podarilo, pričom na miesto prišla aj jeho bývalá priateľka, čo ho upokojilo," dodala polícia s tým, že muž následne skončil v opatere lekárov.

Viac o téme: ZáchranaSamovraždaBratislavaNitraPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu