Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováka odsúdili v Rakúsku: Pracoval ako poštár, neváhal si nezákonne prilepšiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com)

EISENSTADT - Na šesť mesiacov podmienečne odsúdili v utorok v rakúskom Eisenstadte 30-ročného Slováka, a to za zneužitie právomocí a spreneveru. Poštový doručovateľ pôsobiaci v alpskej republike od roku 2013 vyriešil nedostatok finančných prostriedkov v dôsledku závislosti na hazardných hrách svojsky, ponechal si asi 5700 eur, ktoré mal doručiť adresátom.

Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť, pretože žaloba sa k nemu nevyjadrila. Slovák verdikt rakúskej justície akceptoval. Obžalovaný sa priznal, že prehral množstvo peňazí v stávkach a na hracích automatoch, preto si ponechal a nedoručil finančné prostriedky adresátom. Problémy v oblasti jeho pôsobenia zaznamenali na sklonku roka 2016, tak sa prišlo i na jeho nekalé aktivity.

Slovák, ktorý čelil v súvislosti s podpismi za klientov Rakúskej pošty aj obvineniu z falšovania dokumentov, sa v súdnej sieni priznal k vine. Jeho právny zástupca pripomenul, že obžalovaný má už za sebou terapiu závislosti na hazardných hrách a je pripravený odškodniť poškodených.

Senát súdu uznal občana SR za vinného vo všetkých bodoch obžaloby, pričom za poľahčujúcu okolnosť označil jeho doterajšiu bezúhonnosť a priznanie, v ktorom vyjadril poľutovanie nad svojím konaním.

Viac o téme: VäzenieHazardPoštárRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu