Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia zadržala troch zločincov: FOTO Vodič nafúkal 5 promile, psov chceli predať na kožušinu

V Levoči zadržali troch páchateľov, ktorí boli obvinení z krádeže psov. Šofér nafúkal takmer 5 promile Zobraziť galériu (2)
V Levoči zadržali troch páchateľov, ktorí boli obvinení z krádeže psov. Šofér nafúkal takmer 5 promile (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

LEVOČA - Polícia dolapila troch páchateľov, ktorí ukradli sedem nemeckých ovčiakov na nekalý obchod. Psov chceli údajne použiť na kožušinu a konzumáciu. Okrem toho, vodič automobilu mal nadelený zákaz riadenia vozidla a pri dychovej skúške nafúkal takmer 5 promile alkoholu v krvi.

Trojica mužov vo veku od 17 do 28 rokov z okresu Spišská Nová Ves skončila v rukách polície. Policajná hliadka v Levoči zaznamenala podozrivý automobil, ktorý následne zastavila. Auto nezodpovedalo rýchlostným podmienkam, išlo príliš pomaly. Na mieste polícia zadržala sedem psov, konkrétne išlo o sedem nemeckých ovčiakov vo veku od 9 do 15 mesiacov. Podľa vyšetrovateľov, psy mali byť určené na nelegálny obchod. Motív priraďujú ku konzumácií a kožušníckemu priemyslu.

Traja muži zo Spišskej Novej Vsi ukradli sedem psov
Zobraziť galériu (2)
Traja muži zo Spišskej Novej Vsi ukradli sedem psov  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Bratislavčan bez vodičáku jazdil napriek zákazu a opitý: Pokúsil sa o útek pred políciou 

Okrem toho, že traja páchatelia boli obvinení z krádeže, šofér pri dychovej skúške nafúkal 4,90 promile alkoholu v krvi. Opitý 25-ročný vodič mal navyše odobratý vodičský preukaz do roku 2019. „Muž bol tak zároveň obvinený aj z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a skončil v policajnej cele,“ informovala polícia na svojej sociálnej sieti. 

V Levoči zadržali troch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: AlkoholLevočaPsy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu