Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Vážna nehoda v Petržalke: Chodec prechádzal cez cestu mimo priechod, skončil v nemocnici

Vážna nehoda v Petržalke Zobraziť galériu (5)
Vážna nehoda v Petržalke (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Dopravná nehoda sa stala včera večer v Bratislave. Po zrážke s BMW-čkom utrpel 60-ročný chodec vážne zranenia.

Nehode sa stala včera krátko pred 18-tou hodinou na Rusovskej ceste v smere na Námestie Hraničiarov v bratislavskej Petržalke. Ako informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková, vodič jazdil na BMW radu 5. "Počas odbočovania smerom k bytovému komplexu došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu s chodcom, ktorý prechádzal cez vozovku mimo vyznačeného priechodu pre chodcov," opísala.

FOTO Vážna nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Chodec (60) utrpel kvôli silnej zrážke ťažké zranenia. Privolaní záchranári ho previezli do jednej z bratislavských nemocníc. "Na zistenie prítomnosti alkoholu u chodca bol nariadený odber krvi. Požitie alkoholických nápojov bolo u vodiča vykonanou dychovou skúškou na mieste vylúčené," ourejmila pôolicajná hovorkyňa. Ďalšie okolnosti, ako aj miera zavinenia nehody sú predmetom vyšetrovania.

FOTO Vážna nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Vážna nehoda v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia apeluje na chodcov, ale aj vodičov

Polícia v Bratislavskom kraji opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali ustanovenia zákona o cestnej premávke, správali sa disciplinovane, plne sa venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke. "Osobitne upozorňujeme chodcov, ako najzraniteľnejšiu skupinu účastníkov cestnej premávky, aby najmä v tomto ročnom období, pre ktoré je charakteristické skoré stmievanie a znížená viditeľnosť, dbali na svoju bezpečnosť. Chodci môžu svoju viditeľnosť na vozovke zvýšiť napríklad používaním reflexných prvkov, ktoré odrážajú dopadajúce svetlo až na vzdialenosť 200 m," vyzvala policajná hovorkyňa.   

Vidieť a byť videný!
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Polícia chodcom zároveň odporúča:

- pri prechádzaní cez cestu musia chodci použiť priechod, nadchod alebo podchod,
vstúpiť na vozovku môžu len vtedy, ak skontrolujú situáciu na ceste,  
- nesmú vstupovať na vozovku spomedzi zaparkovaných motorových vozidiel, ktoré znemožňujú výhľad,
- nevstupovať náhle do vozovky bez toho, aby sa presvedčili, či neprichádza motorové vozidlo,
- musia dodržiavať svetelnú signalizáciu pre chodcov, zásadne používať priechod pre chodcov, vždy najkratším smerom, čiže kolmo.

Rovnako je dôležité, aby vodiči prispôsobili spôsob jazdy stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a vlastným schopnostiam. Zvýšenou pozornosťou a rešpektovaním iných účastníkov cestnej premávky, teda i chodcov, tak môžu predísť neželaným tragickým následkom na živote, zdraví a majetku.

Viac o téme: ZrážkaZraneniaChodec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu