Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matúš sa vyhrážal pomstou za zastrelenie šéfa bankomatovej mafie: Obžaloba na súde

Policajti počas služobného zákroku zastrelili údajnú hlavu
Policajti počas služobného zákroku zastrelili údajnú hlavu "bankomatovej mafie“ Jána Golisa. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

TRNAVA – Obžalobu pre prečin útoku na verejného činiteľa si dnes na Okresnom súde v Trnave vypočul Matúš Š. zo Serede, ktorý sa trnavským policajtom vyhrážal zabitím. Stalo sa tak vlani v polovici decembra v obci Opoj, kde počas služobného zákroku policajti zastrelili údajnú hlavu "bankomatovej mafie“ Jána Golisa.

Podľa obžaloby Matúš Š. prišiel na miesto udalosti a z čiernej audiny vykrikoval na policajtov, že sú vrahovia a že by ich mali postrieľať. O niečo neskôr kričal, že za jedného zastrelí desiatich policajtov. Obvinený obžalobu odmietol s tým, že sa nikomu nevyhrážal zabitím, ani ublížením na zdraví. Súd počas pojednávania vypočuje všetkých policajtov, ktorým sa podľa obžaloby 26-ročný muž zo Serede vyhrážal.

Polícia dostala 15. decembra v skorých ranných hodinách oznámenie, že dvaja muži v kuklách sa v obci Opoj v Trnavskom kraji pokúšajú ukradnúť auto. Na miesto vyrazila policajná hliadka z obvodného oddelenia PZ v Trnave, ako aj hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Po príchode policajtov na miesto maskovaní muži nasadli do svojho auta značky Audi, pričom do vozidla prvej z hliadok narážali z cieľom vytvoriť si únikovú cestu. To sa im aj podarilo, následne ich však zablokovala hliadka PMJ. Do tej muži na audine takisto narážali a podarilo sa im odtlačiť aj druhé policajné auto. To však už obe hliadky spustili na auto páchateľov streľbu. Martin K., ktorý bol spolujazdcom, si po vystúpení z auta ľahol na zem s tým, že sa vzdáva, Ján Golis sa ešte pokúsil preskočiť živý plot pri aute, následne si však aj on, pravdepodobne v dôsledku strelného poranenia hlavy, ľahol na zem. Na miesto bola privolaná záchranka, Jána Golisa sa však už nepodarilo oživiť.

Niekoľko hodín po tejto udalosti prišiel k opáskovanému miestu činu mladý muž, ktorý sa policajtom vyhrážal zabitím. Polícia ho neskôr identifikovala ako Matúša Š. zo Serede.

Viac o téme: Súd Ján Golis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu