Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smutný prípad Janky, ktorá zomrela v Anglicku: Pitva ukázala, ako prišlo dievčatko o život

Janka bola napojená na prístroje, po piatich dňoch, žiaľ, zomrela Zobraziť galériu (3)
Janka bola napojená na prístroje, po piatich dňoch, žiaľ, zomrela (Zdroj: Foto: FB/LH)

SHEFFIELD - Prípad malej Janky v Anglicku sledovali prostredníctvom sociálnej siete tisícky ľudí na Slovensku, ale aj v Česku. Dievčatko bojovalo o život v nemocnici niekoľko dní, nakoniec tam vydýchlo naposledy. Na verejnosti vyvstalo množstvo otázok, ako k nešťastiu došlo. Niektorí sa totiž domnievali, že jej na druhý svet niekto dopomohol. Rodina najnovšie zverejnila výsledky pitvy a vyjadrila sa aj polícia.

Podľa lekárskej správy u Janky nastala smrť udusením. Polícia doteraz nepovedala, čo sa presne stalo. Diskutujúci na sociálnych sieťach sa domnievali, že za smrť dievčatka môžu jej blízki. Britská polícia ale špekulácie vyvrátila. "O týchto špekuláciách vieme, kolujú aj medzi miestnymi. V prípade však nie sú žiadne podozrivé okolnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že sú tieto špekulácie pravdivé. Prípad naďalej vyšetrujeme ako tragédiu," infomoval hovorca polície zo South Yorkshire. Okolnosťami úmrtia sa stále zaoberajú, prípad ale ako trestný čin nevyšetrujú. 

Smutný prípad Janky, ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/LH)

Podľa rodiny sa Janka v druhý januárový deň hrala v podkrovnej izbe s ostatnými deťmi. Počas hry si obmotala okolo krku opasok od župana a priškrtila sa. Privolaní záchranrári ju po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice, kde bojovala o život niekoľko dní. Rodina ju pravidelne navštevovala a vyhotovovala videá, ktoré zverejňovala na sociálnej sieti. 

Smutný prípad Janky, ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/LH)


Prečítajte si aj: Záhadná smrť Janky (†9): Rodina zverejnila posledné sekundy boja o život


Janka po piatich dňoch, čo bola pripojená na prístroje, zomrela. Prvotná podpora diskutujúcich sa zmenila na nenávisté komentáre s tým, že dievčatko pripravili o život. Rodina prostredníctvom zverejňovaných videí najprv žiadala o peniaze na liečbu, potom na prevoz telíčka na Slovensko. Najnovšie si účet na facebooku zablokovala.  

 

Viac o téme: SmrťAnglickoJanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu