Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V bani v Poráči zahynul 58-ročný pracovník: Nemal šancu, stroj ho pritlačil o vnútro šachty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

PORÁČ - V bani v obci Poráč v okrese Spišská Nová Ves dnes dopoludnia prišiel o život 58-ročný pracovník. Ako informoval Tomáš Berzetei, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, v hĺbke zhruba 280 metrov ho pritlačil o múr či vnútro šachty pracovný stroj.

Na mieste zasahovalo šesť hasičov zo Spišskej Novej Vsi, ani tí mu už nedokázali pomôcť. „Keď zišli dole, stroj už bol odtiahnutý od zamestnanca, ten však nejavil známky života. Hasiči mu poskytli prvú pomoc, na nosidlách ho transportovali na povrch, žiaľ, lekár na mieste skonštatoval smrť. Mal ťažko poranený hrudník,“ uviedol Berzetei.

Okolnosti tragédie už vyšetruje Obvodný banský úrad v Spišskej Novej Vsi, potvrdil to jeho predseda Antonín Baffi. Ako informoval cas.sk, banský pracovník pochádzal z Poráča a býval v Rudňanoch, ostali po ňom manželka a dve dcéry. Baňa na ťažbu barytu v Poráči je poslednou činnou hlbinnou baňou na Spiši. Podľa Berzeteia sa tam za posledných štyridsať rokov nestal žiaden vážnejší úraz.

Viac o téme: NešťastieBaníkBaňaPoráč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu