Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO megalúpeže v bratislavskom klenotníctve: Akcia ako z Hollywoodu, za minútu 890-tisíc vo vrecku

Megalúpež v bratislavskom klenotníctve na Panskej ulici Zobraziť galériu (7)
Megalúpež v bratislavskom klenotníctve na Panskej ulici (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Bizarná lúpež z bratislavského klenotníctva na Panskej ulici sa zaktualizovala o nové fakty. Polícia na svojej sociálnej sieti zverejnila video z dychberúcej lúpeže, kde štyria páchatelia rabujú luxusné hodinky do prostých nákupných tašiek. Suma lúpeže sa vyčíslila až na neuveriteľných 888-tisíc eur.

Kamerové záznamy z 8. januára ukázali, že lupiči boli štyria. Hneď po tom, ako pred bránou klenotníctva razom zastal tmavo-šedý automobil značky BMW 530d, lúpežníci prerazili bezpečnostné mreže stĺpom.

Zverejnili VIDEO megalúpeže v bratislavskom klenotíctve: Akcia ako z Holywoodu, za minútu 890 tisíc vo vrecku

Stĺp, ktorým lupiči prerazili bezpečnostné mreže klenotníctva.
Zobraziť galériu (7)
Stĺp, ktorým lupiči prerazili bezpečnostné mreže klenotníctva.  (Zdroj: polícia)

Cez vykrivený spodok mreže sa jeden po druhom postupne prešmykli do klenotníctva a začali kladivami rozbíjať vitríny. V priebehu štyridsiatich sekúnd do veľkých nákupných tašiek, ktoré mali opásané okolo krku nahádzali hodinky za 888-tisíc eur.

Zverejnili VIDEO megalúpeže v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Lúpežníci sa chránili rukavicami a traja mali zahalenú tvár. Štvrtého zlodeja detailne zachytila priemyselná kamera. Polícia ku kamerovému záznamu zverejnila aj popis jednotlivých lupičov.

VIDEO megalúpeže v bratislavskom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Prvý páchateľ

Stredná postava, modré rifle, modrá bunda, tmavomodré tenisky s bielymi pásmi, pásikavý spodok svetra, modrá kukla s výrezmi na oči, taška modro-biela prúžková, žlté pracovné rukavice.

Druhý páchateľ

Stredná postava, modré rifle, šuštiaková páperová bunda s kapucňou modrá, bledomodré tenisky, kukla s výrezom na oči a ústa, taška s nápisov Floraself, žlté pracovné rukavice.

FOTO Bizarná krádež v Bratislave ako z filmu: Z klenotníctva zmizli hodinky za 500-tisíc

Tretí páchateľ

Stredná postava, modré rifle s čiernym opaskom, čierna páperová bunda kosoštvorcová s kapucňou čierna, oranžové tričko, tmavomodré tenisky s bielou podrážkou, kukla s výrezom na oči, taška modro-biela prúžková, žlté pracovné rukavice.

Štvrtý páchateľ

Zavalitejšia postava, tepláková súprava s kapucňou modrá, čierne tenisky s bielym pásom vzadu, čierna kukla s veľkým otvorom, pri pohybe mu je vidieť do tváre, taška modro-biela prúžková, žlté pracovné rukavice.

Zverejnili VIDEO megalúpeže v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Medzi zvláštne poznávacie znamenia polícia zaradila konšpiráciu, že medzi zločincami môžu byť aj cudzinci. Podľa predpokladu polície ide o príslušníkov z Balkánu alebo o cudzincov z rusky hovoriacich krajín. 

Viac o téme: BratislavaLúpežKlenotníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu