Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Krádež pri Trenčíne stála jedného z kamarátov takmer život: Jozefa zasiahlo 22 tisíc voltov

Miesto nešťastnej udalosti Zobraziť galériu (4)
Miesto nešťastnej udalosti (Zdroj: Foto: polícia)

TRNAVA - Ku v skutku nepochopiteľnej krádeži sa odhodlali dvaja muži z Trenčianskeho kraja. V noci vnikli na pozemok poľnohospodárskeho družstva vo Veľkých Bierovciach a chceli ukradnúť transformátor vysokého napätia. Jedného z nich ale zasiahol elektrický prúd a s vážnymi zraneniami skončil v nemocnici.

Tomáš (29) z Myjavy a Jozef (31) z okresu Trenčín po vzájomnej dohode v piatok pol hodinu pred polnocou vošli do areálu družstva a presunuli sa k stĺpu vysokého napätia. Ich úmyslom bolo odcudziť transformátor vysokého napätia.

FOTO Krádež pri Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Odhodlaný Jozef sa na stĺp vyštveral, pričom Tomáš dával pozor, či niekto nejde. Ako informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová, Jozef prineseným náradím prestrihol kábel. Pri tom ho ale zasiahol elektrický prúd so silou 22 tisíc voltov. Po zásahu prúdom spadol na zem a vážne sa poranil. Pomoc nešťastnému Jozefovi privolal komplic Tomáš.

FOTO Krádež pri Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Jeho zranenie si vyžiadalo okamžitý transport do nemocnice. Zranenia, ktoré Jozef pri zásahu elektrickým prúdom a pri páde z asi štvormetrovej výšky utrpel sú vážne a život ohrozujúce," ozrejmila Antalová s tým, že okrem iného má muž zranený hrudník a taktiež poranenú miechu.

FOTO Krádež pri Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Krádežou transformátora by podľa polície vznikla spoločnosti škoda asi 2.000 eur. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia z Trenčína obvinil oboch mužov z prečinu krádeže v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva," uzavrela policajná hovorkyňa. 

Viac o téme: Elektrický stĺpKrádežTransformátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu