Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nové fakty o streľbe pri Trnave: Členovia bankomatovej mafie ukradli auto, je známy majiteľ

Členovia bankomatovej mafie zaútočili na policajtov v kradnutom aute. Zobraziť galériu (5)
Členovia bankomatovej mafie zaútočili na policajtov v kradnutom aute. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

OPOJ - V polovici decembra polícia v divokej naháňačke zastrelila šéfa bankomatovej mafie Jána Golisa (†42) a jeho spolujazdec Martin Krajčovic sa vzdal. So zraneniami ho previezli do nemocnice. Útok vykonali v kradnutom aute. Polícia už vie, komu auto patrí.

Polícia na svojom Facebooku informovala, že sa im prihlásila majiteľka kradnutého auta, v ktorom členovia bankomatovej mafie napadli policajtov. "Na základe zverejnených fotografií a videí nás kontaktovala jedna pani, ktorá spoznala svoje auto. Rovnakí muži ho tak pravdepodobne ukradli a použili na útok voči policajtom," informovala polícia.

Nové fakty o streľbe
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

V aute sedeli dvaja muži, ktorí sa pokúsili ukradnúť iné auto. Jeden z nich pri zásahu zahynul. Bol ním šéf bankomatovej mafie, 42-ročný Ján Golis, ktorého guľka údajne zasiahla do hlavy. Druhý postrelený bol Martin Krajčovic, prezývaný Vrecko, ktorého sudca poslal do väzby. Rovnakí muži tak audinu pravdepodobne ukradli a použili na útok proti policajtom.

Nové fakty o streľbe
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)


Nové fakty v streľbe pri Trnave: Šéfa bankomatovej mafie popravili odzadu, šíri sa políciou


Polícii sa vyhrážal muž

Počas vyšetrovania sa trnavskej polícii vyhrážal Matúš Š. (26). Na miesto činu prišla osoba, ktorá sa vyhrážala odplatou policajtom. Gašpar vyzval túto osobu, aby prišla na políciu. "Je to muž, bližšie údaje vám nemôžem poskytnúť. Vyzývam túto osobu, aby prišla na najbližší policajný útvar," uviedol Gašpar. 

Nové fakty o streľbe
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Ako uviedla polícia na Facebooku, Matúš sa prišiel prihlásiť sám. „Vyšetrovateľ ho obvinil z útoku na verejného činiteľa verbálnym spôsobom. Obvinený sa nachádza naďalej v cele policajného zaistenia. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony," píše sa na oficiálnom profile polície.

Divoká naháňačka

Políciu na konanie dvojice upozornil pred pol štvrtou nadránom telefonicky občan. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka z trnavského obvodného oddelenia, tiež hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky z krajského policajného riaditeľstva. Policajti podľa Gašpara dostali informáciu, že môže ísť o zásah proti nebezpečným páchateľom.

Nové fakty o streľbe
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

Policajná akcia sa uskutočnila v úzkej slepej ulici, odkiaľ sa podozriví pokúsili utiecť s použitím násilia. Podľa opisu Gašpara sa im druhým nárazom do policajného vozu hliadky obvodného oddelenia podarilo tento voz odhodiť a vytvoriť si únikovú cestu. Pri tom poškodili aj autá zaparkované na ulici. Unikajúcemu autu sa po 20 metroch postavil do cesty druhý policajný voz.

"Vozidlo vôbec nespomalilo, nezastavilo a tentoraz sa rozhodli vynútiť si únikovú cestu nárazom do vozidla, v ktorom sedeli dvaja policajti. Došlo až k trom nárazom, vždy vozidlo zacúvalo a snažilo sa nabrať vyššiu rýchlosť, aby si dokázalo tú cestu vytvoriť," opísal policajný prezident.

Viac o téme: Polícia Bankomatová mafiaJán Golis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu