Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Zrážka vlaku s nákladným vozidlom pri Senci, jeden mŕtvy

Pri Novom Svete sa zrazil vlak s nákladným vozidlom. Zobraziť galériu (6)
Pri Novom Svete sa zrazil vlak s nákladným vozidlom. (Zdroj: Facebook/polcia)

NOVÝ SVET - Krátko pred pol deviatou ráno sa zrazil vlak s nákladným vozidlom. Na mieste zasahujú hasiči. Vo vlaku ostal zakliesnený vodič, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel. Podľa informácií polície je vážne zranený. Premávku v úseku usmerňuje polícia, vlaky môžu meškať.

Neďaleko Nového Sveta v okrese Senec sa ráno stala vážna dopravná nehoda. Na mieste je jedna veľmi vážne zranená osoba. Premávku v úseku usmerňujú policajti, tá je odklonená cez priľahlé obce. "Vodičov vyzývame, aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť, riadili sa pokynmi hliadok PZ, prípadne na prejazd využili v rámci možností inú trasu," informovali policajti na Facebooku. 

Pri Novom Svete sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/polcia)

Rusňovodič zraneniam podľahol

"Hasiči vyslobodili z vlaku rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam podľahol. V opatere RZP je vodič nákladného vozidla. Cestujúci vo vlaku neutrpeli žiadne zranenia," informovali hasiči na Facebooku. Momentálne pomáhajú z vlaku vynášať niekoľko imobilných cestujúcich, ktorí sa v ňom viezli. Na miesto udalosti smeruje evakuačný autobus HaZZ. 

PRÁVE TERAZ Zrážka vlaku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HaZZ)

"Záchranári sa snažili na mieste oživovať muža, žiaľ utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Lekár musel konštatovať smrť. Do nemocnice na Antolskej v Bratislave však po ošetrení na mieste nehody transportovali muža s úrazom brucha," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Od 8:30 bola na trati prerušená doprava, od 9:23 je jedna traťová koľaj sprístupnená s obmedzenou rýchlosťou. "V úseku môže dochádzať k meškaniu vlakov v dôsledku odpratávania pozostatkov po nehode," informovala Železničná spoločnosť Slovenska na Twitteri.

Na mieste zasahovali dva kusy hasičskej techniky a päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Pezinku.

PRÁVE TERAZ Zrážka vlaku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HaZZ)

Hasičská jednotka prieskumom zistila, že vo vlaku sa nachádza zakliesnená osoba (rušňovodič). Hasiči museli zakliesneného rušňovodiča vyslobodzovať. "Hasiči vykonávajú prieskum na zistenie zranených osôb vo vlaku a protipožiarne opatrenia na vozidle a vlaku," uviedlo operačné stredisko. 

Pri Novom Svete sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/polcia)

PRÁVE TERAZ Zrážka vlaku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HaZZ)

 

Viac o téme: NehodaVlakZrážkaNákladné vozidloSenecNový svet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu