Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nové fakty v streľbe pri Trnave: Šéfa bankomatovej mafie popravili odzadu, šíri sa políciou

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: FB/Polícia)

BRATISLAVA - Slovensko žije policajnou streľbou, ktorá sa strhla koncom uplynulého týždňa v obci Opoj v Trnavskom kraji. Po naháňačke padol k zemi Ján Golis považovaný za šéfa gangu bankomatovej mafie. Najnovšie sa objavili informácie, ktoré môžu do prípadu vniesť nové svetlo.

O tragédii informovala hneď v piatok ráno polícia na sociálnej sieti. Prezident Tibor Gašpar zvolal tlačovku, na ktorej objasnil okolnosti. Streľba v Opoji sa strhla po tom, ako sa dvojica mužov pokúšala odcudziť auto a políciu na to upozornil občan.

Zábery z prevozu muža, ktorý sa podľa obvinenia vyhrážal policajtom zasahujúcim v obci Opoj.

Policajti vedú muža, ktorý sa vyhrážal smrťou v Opoji

Muži pri pokuse o útek autom zaútočili najskôr na prvú a následne na druhú privolanú policajnú hliadku. Na to policajti použili strelné zbrane, obaja muži utrpeli zranenia. Podľa Gašpara mužov zasiahli policajti v aute. Šéf bankomatovej mafie z auta vystúpil a začal utekať, pričom preskakoval plot. Tam na následky zranení spadol a v úteku nepokračoval. 

Nové fakty v streľbe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

Golisa dostali vraj na úteku

Podľa našich informácií ale udalosť mohla vyzerať inak. Medzi policajtmi sa hovorí, že Golis bol strelený, keď preskakoval plot zozadu do hlavy. "Žiadna oficiálna verzia v tejto chvíli neexistuje, pretože čakáme na oficiálnu správu z pitvy. Momentálne sú všetky takéto hypotézy len špekulácie, ktoré nebudeme komentovať. Pokračujú procesné úkony v zmysle Trestného poriadku," povedala pre Topky hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Andrea Dobiášová.  

Nové fakty v streľbe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Komplic v nemocnici, Matúš, ktorý sa vyhrážal, vo väzbe

Jeho komplica Martina K. policajti postrelili, s poranením hlavy skončil v trnavskej nemocnici. Na miesto činu prišiel v čase nešťastia muž, ktorý sa vyhrážal policajtom smrťou a následne odišiel. Matúš Š. (26) sa po výzve policajného prezidenta prihlásil na polícii. Už čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa verbálnym spôsobom. 

Okresný súd Trnava v pondelok rozhodol, že obvinený Matúš Š., ktorý sa verbálne vyhrážal zasahujúcim policajtom po prestrelke v Opoji pri Trnave, bude vzatý do väzby. Existuje podľa sudcu dôvodná obava, že by pokračoval v trestnej činnosti. Uznesenie súdu nie je podľa informácií hovorkyne Krajského súdu Trnava Jany Kondákorovej právoplatné. "Zároveň OS nariadil v predmetnej trestnej veci termín hlavného pojednávania na 16. januára 2018," informovala hovorkyňa. 
 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: StreľbaPolícia Opoj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu