Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Brutálna vražda jedného z najbohatších mužov šokovala Kanadu: Smrť s milovanou manželkou

Nebohí manželia Zobraziť galériu (5)
Nebohí manželia (Zdroj: Foto: YT/City News Toronto)

MONTREAL - Kriminalisti majú plné ruky práce. Riešia prípad brutálnej dvojnásobnej vraždy. V dome našli bezvládne telá manželov. Ide o jedných z najbohatších Kanaďanov. Tragédiu si rodina, ale ani okolie nedokáže vysvetliť.

Detektívi z torontského oddelenia vrážd prevzali vyšetrovanie "podozrivých" úmrtí jedného z najbohatších mužov Kanady a jeho manželky. Stalo sa tak po tom, ako výsledky pitvy v nedeľu ukázali, že pár zomrel na následky "stlačenia ligatúry hrdla", čo znamená podľa agentúry DPA uškrtenie.

VIDEO Brutálna vražda jedného
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Kanadského miliardára Barryho Shermana (75) a jeho manželku Honey (70) našli mŕtvych v ich dome v Toronte v piatok dopoludnia. Polícia vo vyhlásení uviedla, že neobjavili známky násilného vniknutia do domu a nepátrajú po žiadnych podozrivých.

Niektoré médiá s odvolaním sa na nemenované policajné zdroje informovali, že vyšetrovatelia preverujú aj možnú vraždu a následnú samovraždu. Tieto tvrdenia však rýchlo poprela Shermanova rodina. Šyri deti Shermanovcov uviedli, že ich rodičia sa tešili zo života a boli oddaní svojej rodine a komunite, čo je úplne nezlučiteľné s chýrmi o okolnostiach týkajúcich sa ich smrti, ktoré sa objavili v médiách.

VIDEO Brutálna vražda jedného
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: YT/City News Toronto)

Láskaví manželia

Kanadská senátorka Linda Frumová, dlhoročná priateľka páru, vyslovila pre denník New York Times pevné presvedčenie, že išlo o dvojnásobnú vraždu. Povedala, že patrili medzi najláskavejších a najobľúbenejších členov kanadskej židovskej komunity. Podľa vyjadrení svojich priateľov si len niekoľko dní pred smrťou robili plány na dovolenku.

VIDEO Brutálna vražda jedného
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Tasr/AP Photo/Robert Gillies))

Barry Sherman bol zakladateľom a šéfom farmaceutického gigantu Apotex, ktorý predáva generické lieky po celom svete. Bol pätnástym najbohatším človekom v Kanade s majetkom v hodnote 3,15 miliardy eur a prominentným filantropom.

Barry Sherman založil farmaceutickú firmu, ktorej aj šéfoval.
Zobraziť galériu (5)
Barry Sherman založil farmaceutickú firmu, ktorej aj šéfoval.  (Zdroj: Foto: Profimedia)

Neprajníci a súdne spory

Fred Walks, realitný developer a blízky priateľ Shermanovcov, uviedol pre denník Toronto Star, že Apotex bol zapletený do mnohomiliardových súdnych procesov. Walks naznačil, že Sherman mohol mať pri podnikaní v tomto priemysle "nepriateľov v globálnom meradle". Sherman tiež čelil súdnej žalobe od členov rodiny, ktorí boli od firmy odrezaní dlhé roky. Sudca túto žalobu zamietol, dodáva agentúra AP.

Viac o téme: ManželiaBoháči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu