Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragická streľba v Opoji má dohru: Matúš (26) sa vyhrážal policajtom smrťou, nastal zvrat

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA/OPOJ - Vytvárať rozbroje s políciou sa rozhodne neopláca. Svoje o tom už vie aj mladý muž, ktorý sa po kovbojke v Opoji pri Trnave prišiel strážcom zákona vyhrážať priamo na miesto činu.

Matúš Š. (26) sa mal trnavským policajtom vyhrážať odplatou. Policajti tesne predtým pri zásahu v obci Opoj v noci na piatok postrelili dvoch podozrivých z krádeže auta, ktorých pristihli priamo pri čine. Jeden z postrelených mužov zraneniam na mieste podľahol, druhý skončil v nemocnici. 

„Je to muž, bližšie údaje vám nemôžem poskytnúť. Vyzývam túto osobu, aby prišla na najbližší policajný útvar," vyzval na piatkovej tlačovej konferencii riaditeľ Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

Ako uviedla polícia na Facebooku, Matúš sa prišiel prihlásiť sám. „Vyšetrovateľ ho obvinil z útoku na verejného činiteľa verbálnym spôsobom. Obvinený sa nachádza naďalej v cele policajného zaistenia. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony," píše oficiálny profil polície.

Tragická streľba v Opoji
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky)

Išlo o členov bankomatovej mafie

Páchateľov policajti identifikovali ako neprávoplatne odsúdených členov bankomatovej mafie. Vodičom bol podľa TV Markíza Ján Golis (†42), pričom guľka ho zasiahla rovno do hlavy. Spolujazdcom bol Martin K. Inšpekcia ministra vnútra prevzala vyšetrovanie, preverovať sa má streľba zo služobnej policajnej zbrane.

„Zbraň bola použitá v súlade so zákonom. Išlo o nutnú obranu. Preverí to inšpekcia," informoval Tibor Gašpar, ktorý sa tiež nachádzal na mieste činu. Policajti vedeli, že nezasahujú proti amatérom a že išlo o páchateľov s bohatou kriminálnou minulosťou. V aute sa nachádzalo množstvo prostriedkov na zastavovanie policajných vozidiel.

Viac o téme: Polícia Opoj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu