Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Neopísateľná rodinná tragédia: V dome zhoreli tri detičky (†7, 8, 14), podozrivý pár na FOTO

Pri požiari zomreli tri deti Zobraziť galériu (5)
Pri požiari zomreli tri deti (Zdroj: FB/Michelle Pearson, Courtney Brierley)

SALFORD - Obrovský požiar zachvátil rodinu s malými deťmi. Zo zajatia horiaceho pekla sa nepodarilo všetkých vyslobodiť. Tri detičky zahynuli. V rukách polície skončil mladý pár, ktorý podľa polície tragédiu spôsobil.

Hasiči nabehli ku požiaru domu uplynulý týždeň v piatok, tesne pred piatou ráno. S nasadením všetkých síl bojovali s plameňmi a hustým dymom. Z pekelného zajatia sa im však všetkých členov rodiny nepodarilo zachrániť. V útrobách horiaceho domu zahynuli tri deti – súrodenci Demi Pearsonová (†14), Brandon Pearson (†8) a Lacie Pearson (†7). Ich mama Michelle (35) s trojročnou dcérkou Liou vyviazli, no ostávajú naďalej v nemocnici. Kyleovi (16), ďalšiemu zo súrodencov, a jeho priateľovi Bobbymu Harrisovi sa podarilo uniknúť.

mama Michelle
Zobraziť galériu (5)
mama Michelle  (Zdroj: FB/Michelle Pearson, Courtney Brierley)

Tragédiou sa začala zaoberať polícia. "Na adrese sa vyskytli incidenty aj skôr," povedal policajný šéf Wayne Miller pre britský portál manchestereveningnews.co.uk.

Na otázku, či je možné tragédiu spájať s organizovaným zločinom, priznal, že to do úvahy prichádza. "Je predčasné vyjadrovať sa k tejto otázke. Rozbehli sme vyšetrovanie a máme veľký vyšetrovací tím s neúnavne pracujúcimi špecializovanými detektívmi," uviedol Miller.

Srdcervúci opis tragédie

Zničený starší brat troch detičiek, ktoré v dome zahynuli, opísal, ako sa ich zúfalo snažil zachrániť. "Zaspal som a pamätám si, ako som počul moju mamičku kričať - Oheň! Všade bolo veľa dymu, takže som vyšiel cez okno na poschodí," opísal Kyle s tým, že sa znova vrátil do domu, no oblak hustého dymu ho "udrel" do tváre. "Nemôžem to dostať z hlavy, stále na to myslím, je to strašné," priznal a doplnil: "Snažil som sa dostať dnu cez hlavné dvere a rozbil som okno. Kvôli plameňom a dymu som sa nemohol dostať späť dnu."   

Brandon (†8), Lacie (†7) a Lia
Zobraziť galériu (5)
Brandon (†8), Lacie (†7) a Lia  (Zdroj: FB/Michelle Pearson, Courtney Brierley)

Ako k požiaru došlo, nie je jasné. Faktom ale je, že polícia už zadržala a obvinila dve osoby, ktoré z obrovskej tragédie podozrieva. Zac Bolland (22) a Courtney Brierleyová (20) z Worsley už čelia obvineniam z troch vrážd, štyroch pokusov o vraždu a taktiež sú obvinení z podpaľačstva. Momentálne sú vo väzbe, kde čakajú na svoj ďalší osud.

Obvinená Courtney
Zobraziť galériu (5)
Obvinená Courtney  (Zdroj: FB/Michelle Pearson, Courtney Brierley)

Polícia bezprostredne po čine zatkla aj 25-ročného muža. Naďalej ostáva v policajnej cele kvôli vypočúvaniu. Traja muži vo veku 19, 20 a 24 rokov boli rovnako zatknutí kvôli vyšetrovaniu prípadu. Prepustili ich na kauciu. 

Obvinený Zac
Zobraziť galériu (5)
Obvinený Zac  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: DetiPožiarTragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu