Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôchodcovi (78) ostali oči pre plač: Pustil domov podomového predajcu, ten mu ukradol 3 650 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA/LEVICE - O úspory prišiel ďalší dôverčivý dôchodca. Do jeho domu v obci Demandice v Levickom okrese prišiel podomový predajca s akciou na paplóny.

Neznámy páchateľ videl, odkiaľ 78-ročný domáci pán vyberá peniaze a tak ho zabavil. V nestráženej chvíli mu zobral knihu, v ktorej mal uložené peniaze. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, krádežou mu spôsobil škodu 3 650 eur. Polícia prípad vyšetruje ako zločin lúpeže, kde je trestná sadzba tri až 10 rokov. Polícia opakovane upozorňuje hlavne starších ľudí, aby do svojich príbytkov nevpúšťali neznámych ľudí.

V leviciach zadržali a obvinili mladíkov z lúpeže

Policajti zadržali mladíkov, ktorí minulý týždeň prepadli v Komárne 39-ročného muža. Keď odomykal vchodovú bránu, zhodili ho na zem a zobrali mu peňaženku, v ktorej mal peniaze, bankomatovú kartu a doklady.

Ako  informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, 14-ročného Emanuela z Veľkého Medera, 14-ročného Bernáta z Komárna a 17-ročného Martina z Kolárova obvinili zo zločinu lúpeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Stíhaní sú na slobode. Trestná sadzba je tri až osem rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Viac o téme: KrádežDôchodcaDemandice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu