Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Detaily hrozivej tragédie v Hurbanove: Nikole po smrti milovaného Dávida ostali len oči pre plač

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/Niki S.)

HURBANOVO - Správa o brutálnej streľbe, ktorá sa strhla koncom uplynulého týždňa v Hurbanove, zasiahla celé Slovensko. Hrdina Dávid (†29) bránil pred opitým agresorom Jánom (†61) milovanú Nikolu (21), položil za ňu život. Dievčina sa z obrovskej tragédie nedokáže spamätať.

Po minulotýždňovom útoku sa 21-ročná Nikola stále zotavuje v bratislavskej nemocnici. Utrpela strelnú ranu do hrude. Mala obrovské šťastie, pretože guľka ňou preletela a srdce minula len o dva centimetre. Po útoku šialenca vybehla z baru a volala o pomoc. Pribehol jej otec, ktorý ju začal ratovať, videl, že krváca. Zohol sa k postrelenému Dávidovi. "V mojich rukách zomrel, ja som v pyžamách v papučách bol. Videl som, že má dieru na hlave," opísal pre televíziu Joj. 

Detaily hrozivej tragédie v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Niki S.)

Privolaní záchranári už, žiaľ, Dávidovi nedokázali pomôcť. Po tom, čo ho strelec zasiahol do nohy, ho trafil aj do hlavy. Zdrvujúcu správu o smrti milovaného priateľa sa Nikola dozvedela až v nemocnici. Z obrovskej tragédie sa nedokáže spamätať, na pomoc jej prišiel aj psychológ. 

S Dávidom tvorila pár niekoľko rokov a plánovali spoločnú budúcnosť. Veľmi sa ľúbili a jeden druhému boli stále oporou. Ich lásku predčasne ukončilo nepochopiteľné konanie opitého vraha.  

MIMORIADNA SPRÁVA Tragická streľba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Poľovník Ján sa odhodlal k otrasnému činu uplynulý štvrtok po záverečnej. Majiteľ baru Club Zara Café & Game na Komárňanskej ulici v Hurbanove ho z podniku vykázal. Ján bol poriadne opitý a správal sa agresívne. "Nahnevaný muž sa premiestnil do iného podniku. Odtiaľ odišiel pravdepodobne taxíkom domov do blízkej obce. Vzal svoje vozidlo a dve zbrane a vrátil sa naspäť do Hurbanova," informovala ešte v piatok hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková s tým, že Ján pred obcou zišiel z cesty a havaroval. Z auta vystúpil a asi dva kilometre išiel do baru, z ktorého ho nedávno vyhodili, pešo. 

MIMORIADNA SPRÁVA Streľba V
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)


Prečítajte si aj: MIMORIADNA SPRÁVA Streľba V Hurbanove: Hrdina Dávid položil život za svoju Nikolu, strelec sa zabil


Nikola práve robila účtovnú uzávierku, spoločnosť jej robil priateľ Dávid. Ján vytiahol zbraň a vystrelil na ženu. Dávid ju pohotovo bránil, vystrelil aj po ňom. Nikola vybehla von a kričala o pomoc. Dávid sa ponáhľal za ňou, no vrah ho dobehol a strelil ho do hlavy. Potom si zbraň vložil do úst a vystrelil. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu," ozrejmila policajná hovorkyňa.

Dedinčania si otrasné konanie poľovníka nedokážu vysvetliť. Podľa nich bol nekonfliktný človek, no v poslednom čase zle znášal smrť svojej manželky.  

Viac o téme: TragédiaStreľbaPárHurbanovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu