Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Tragédia pri Rožňave: Chodca (†55) vymrštilo na kapotu, náraz neprežil

Po zrážke vyhasol život chodca Zobraziť galériu (2)
Po zrážke vyhasol život chodca (Zdroj: Foto: polícia)

KOŠICE - Pri dopravnej nehode ku ktorej došlo v nedeľu popoludní v rožňavskom okrese prišiel o život chodec, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa doterajších zistení 44-ročný vodič z Rožňavy viedol volkswagen v Rožňave smerom od Brzotína, pričom za doposiaľ presne nezistených okolností došlo na priechode pre chodcov k zrážke s 55-ročným chodcom z Rožňavy. "Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U nebohého chodca bude požitie alkoholu zisťované pri pitve. Na vozidle vznikla škoda približne 2000 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla Mésarová. 

Bližšie okolnosti, presná príčina i miera zavinenia dopravnej nehody, sú podľa polície predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody.

FOTO Tragédia pri Rožňave:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia vyzýva vodičov v súvislosti s nepriaznivými poveternostnými podmienkami, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky, zbytočne nehazardovali a neriskovali predbiehaním, znížili rýchlosť a zvýšili vzdialenosť medzi vozidlami. "Treba si uvedomiť, že v takomto počasí nie je možné jazdiť tak ako v letnom období. Polícia apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste. Použitie reflexných prvkov prispieva k bezpečnosti a znižuje riziko stretu vozidla s chodcom," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaTragédiaChodec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu