Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bratislavskí colníci s veľkým úlovkom: Zadržali 7000 falošných parfumov svetoznámych značiek

Colníci zadržali falzifikáty parfumov
Colníci zadržali falzifikáty parfumov (Zdroj: TASR/CÚ Bratislava)

BRATISLAVA - Colníci z Colného úradu Bratislava zadržali v uplynulých dňoch takmer 7000 kusov falzifikátov parfumov svetoznámych značiek. Ak by sa tovar dostal na vianočný trh, predajcom originálnych parfumov by vznikla škoda za viac ako 370.000 eur.

Tovar colníci zaistili portugalskému dôchodcovi, ktorý ho prevážal v dodávkovom vozidle holandskej imatrikulácie, informovala hovorkyňa úradu Drahomíra Adamčíková. Muža využili ziskuchtiví podnikavci na prepravu kontrabandu cez územie Slovenska. "Namiesto zaplateného tovaru im odovzdal len potvrdenia o jeho zaistení a začatí konania v zmysle predpisov o ochrane práv duševného vlastníctva," uviedla.

Podľa Adamčíkovej išlo o vzhľadovo kvalitne vyrobené napodobeniny parfumov neoprávnene označených chránenými značkami ako Dior, Chanel, Lacoste, Lancome, Gucci, Dolce&Gabana, Paco Rabane, Bvlgari, Yves Saint Lauren, Hugo Boss či Giorgo Armani. Colníci v spolupráci so zástupcami oprávnených osôb tovar momentálne preverujú. Parfumy s najväčšou pravdepodobnosťou skončia miesto vianočného trhu vo firme oprávnenej likvidovať tento druh tovaru pod dohľadom colníkov.

V prípade sa uskutočňuje ďalšie preverovanie. "Namiesto neoprávneného rýchleho zárobku čaká podnikavcov prípadná pokuta vo výške niekoľko desiatok tisíc eur s hrozbou trestného stíhania," doplnila hovorkyňa CÚ Bratislava.

Viac o téme: Colný úradParfumyBratislavaSlovenskoColníci. falzifikáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu