Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Učiteľ (44) z Prievidze sexoval so žiačkou (13): Nasledoval potrat, neuveriteľné tvrdenia na súde

Učiteľa Ivana predvádzajú pred sudcu.  Zobraziť galériu (3)
Učiteľa Ivana predvádzajú pred sudcu. (Zdroj: noviny.sk)

TRENČÍN – Prípad učiteľa zo základnej školy v Prievidzi sa opäť prejednával na súde. Prípad sa prevalil pred tromi rokmi. Sexoval so svojou 13-ročnou žiačkou, ktorá potom otehotnela. Najnovšie pedofilnému učiteľovi Krajský súd v Trenčíne skrátil pobyt za mrežami.

Kauza pedofilného učiteľa z Prievidze sa ťahá od mája roku 2014. Opakovane zneužíval neplnoletú, len 13-ročnú žiačku, ktorá po ich pohlavnom styku otehotnela. Učiteľ jej údajne prostredníctvom amerického internetového obchodu kúpil tabletky, ktoré vyvolali potrat. „Prostredníctvom internetu si zabezpečil tabletky na chemické prerušenie tehotenstva, o ktorých vedel, že sú nebezpečné a bez riadneho lekárskeho dohľadu môžu viesť až k smrti osoby, ktorá ich užíva," informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus televíziu Joj.

Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne
Zobraziť galériu (3)
Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne  (Zdroj: noviny.sk)

Násilný učiteľ si mal podľa všetkého odpykať trest odňatia slobody na dvanásť rokov. Avšak po opätovnom prejednaní jeho prípadu, bol jeho trest skrátený viac než o polovicu. „Obžalovaný sa odsudzuje na úhrnný trest odňatia slobody na päť rokov nepodmienečne,“ povedal predseda senátu.

Hovorca súdu sa na adresu učiteľa vyjadril aj pred médiami. „Obžalovaný zneužil svoje postavenie učiteľa a nezrelosť, dôverčivosť a naivitu poškodenej, s ktorou nadviazal milenecký vzťah. Je preukázané, že minimálne od marca 2015 do marca 2016 s ňou pravidelne a opakovane vykonával pohlavný styk, orálny styk a iné sexuálne praktiky,“ povedal Tarabus.

Obžalovaný učiteľ z Prievidze
Zobraziť galériu (3)
Obžalovaný učiteľ z Prievidze  (Zdroj: noviny.sk)

Vlani sa k tomuto prípadu vyjadrila aj trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová „Od marca 2014 doposiaľ niekoľkokrát vykonal pohlavný styk, pričom tento skutok spáchal závažnejším spôsobom konania, teda po dlhší čas. Vo svojom mobilnom telefóne prechovával obrázky a videá s obsahom detskej pornografie,“ povedala pred rokom Antalová.

Je v tom láska

Obžalovaný učiteľ na súdnom pojednávaní argumentoval tým, že jeho bývalú 13-ročnú žiačku nezneužíval, vraj sa ľúbia. Zároveň tvrdí, že dievča ho chodí pravidelne do väznice navštevovať. „Keď to dievča ľúbim, neviem akým spôsobom by som mal ľutovať ten vzťah. Keby som si ešte raz mal vybrať partnerku, tak si vyberiem ju,“ povedal na súde obžalovaný učiteľ z Prievidze.

Po verdikte sa poďakoval

Lacko, obhajca obžalovaného, potvrdil tvrdenie svojho klienta. „On nie je násilný typ, všetko bolo dobrovoľné, potom sa tam vyvinul cit, a zároveň všetky tie skutky,“ povedal Lacko.

Lacko, obhajca obžalovaného učiteľa
Zobraziť galériu (3)
Lacko, obhajca obžalovaného učiteľa  (Zdroj: noviny.sk)

„Na základe znaleckého dokazovania súd dospel k záveru, že obžalovaný spáchal trestné činy v stave zmenšenej príčetnosti, ktorá bola spôsobená duševnou poruchou hebefíliou, pričom v tom čase si tejto svojej sexuálnej deviácie nebol vedomý,“ informoval na súde Tarabus.

Krajský súd v Trenčíne rozhodol, že obžalovaný si vo väzbe odsedí trest v odňatí 5 rokov. Učiteľ z Prievidze bol s rozsudkom súdu spokojný a senátu dokonca poďakoval.  

Viac o téme: Učiteľ z Prievidze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu