Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nové odhalenie smrti páru z Česka: Zomreli v objatí v Tatrách, osudové rozhodnutie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: HZS)

BYSTRÁ - Uplynulý víkend zasiahla Česko smutná správa. V našich horách zahynuli dvaja ich turisti. Hanka († 47) s Janom († 60) na poslednú chvíľu zmenili svoje plány, čo sa im, žiaľ, stalo osudným.

Objímajúci sa pár našli na hrebeni Nízkych Tatier poľskí turisti. Zalarmovali horských záchranárov, no už im, žiaľ, nebolo pomoci. 

Ako informuje český portál blesk.cz, českí turisti boli deň pred nešťastím vo výbornej nálade a nič nenasvedčovalo nesmiernej tragédii. Čo je však zarážajúce, z chaty, v ktorej bývali, sa na poslednú chvíľu odhásili. Hanka s Janom tam mali prespať ešte jednu noc. "Mali prespať na chate, ale zrušili si nocľah," potvrdil skúsený horal Radovan ich osudové rozhodnutie na sociálnej sieti.  

Nové odhalenie smrti páru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Nové odhalenie smrti páru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Na prípade je šokujúce, že bezvládne telá muža a ženy našli len kúsok od hlavnej cesty na vrchole Chopku, kde stojí hotel. "Do Rotundy už to nebolo ďaleko. Do doliny by nezišli, pretože je to tam cestou na kosodreviny samá skala," doplnil Radovan.


Prečítajte si aj: Tatry si vzali prvé obete zimnej sezóny! FOTO Český pár podcenil počasie, umrzol v horách


S najväčšou pravdepodobnosťou skialpinistov zaskočilo počasie, v ktorom stratili orientáciu. Záhadou ostáva, prečo si neprivolali pomoc, keď mali obaja telefóny. Tajomstvo, prečo sa pár rozhodol odísť z chaty, si zobral so sebou do neba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu