Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrozný objav: V Humennom našli na toaletách železničnej stanice mŕtveho muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na toaletách železničnej stanice v Humennom našli v priebehu 46. týždňa mŕtveho muža. Podľa slov hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej, pravdepodobnou príčinou smrti bola samovražda obesením. Na železničných tratiach ŽSR v priebehu tohto týždňa nevyhasol ani jeden ľudský život.

Za posledných sedem dní došlo k jednej zrážke motorového vozidla s vlakom na železničnom priecestí v úseku Veľké Kozmálovce – Kozárovce. Na zabezpečenom priecestí narazil vlak do vozidla, následkom čoho došlo k zraneniu vodiča auta. "V úseku Turzovka – Vysoká nad Kysucou zastavil osobný vlak pred kamiónom na priecestí, ktorý tam uviazol po cestnej dopravnej nehode," uviedla Pavliková.

V tejto súvislosti apelovala na mimoriadnu opatrnosť pri prechádzaní cez železničné priecestie. "Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou "Stoj, daj prednosť v jazde!", je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať, musí dbať však na to, aby vozidlo nezasahovalo do priechodného prierezu koľaje, kde by mohlo byť zachytené prechádzajúcim koľajovým vozidlom. Tieto ustanovenia sa, samozrejme, vzťahujú aj na chodcov a cyklistov," pripomenula Pavliková.

V prípade uviaznutia vozidla na priecestí je potrebné kontaktovať dispečing Integrovaného záchranného systému na telefónnom čísle 112 a nahlásiť jedinečné identifikačné číslo priecestia, ktoré je umiestnené na zadnej strane výstražníkov alebo dopravného značenia.

Viac o téme: MŕtvolaHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu