Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Definitíva v prípade starostu, ktorý strieľal po žene: Pokus o vraždu, exemplárny trest

Kvôli mužovi vľavo starosta útočil Zobraziť galériu (2)
Kvôli mužovi vľavo starosta útočil (Zdroj: Tv Markíza, FB)

TRENČÍN - Šokujúci prípad otriasol pred tromi rokmi celým Slovenskom. Starosta obce Višňové po oslave vystrelil na svoju manželku. Muža obvinili z vraždy, krajský súd mu dnes potvrdil dlhoročný trest.

Krajský súd v Trenčíne v pondelok zamietol odvolanie bývalého starostu obce Višňové v okrese Nové Mesto nad Váhom a potvrdil rozhodnutie Okresného súdu Trenčín. Ten Jaroslava Baču odsúdil v júni na 20-ročný trest za pokus o vraždu svojej bývalej manželky. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.  


Prečítajte si aj: Starosta Jaroslav (57) sa pokúsil zavraždiť manželku (50): Pustili ho, ona sa bojí o život!


Polícia ešte v polovici marca 2014 obvinila 57-ročného starostu obce Višňové Jaroslava Baču z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. V sobotu 15. marca 2014 neskoro v noci postrelil svoju 50-ročnú manželku Janku (50).

Definitíva v prípade starostu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: archiv)

Obaja sa vrátili z oslavy domov, po hádke na ňu vytiahol zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Zo žiarlivosti jej vyčítal pohľady na mladšieho muža a potom útočil. Ženu zasiahol dvoma ranami do hrude, utrpela život ohrozujúce zranenia a bola hospitalizovaná v nemocnici. Len tesne minul srdce. Zranená žena si stihla sama zavolať pomoc.

Policajti zadržali starostu na mieste, po útoku mu v dychu namerali 1,71 promile, vypočuli ho a odviedli do policajnej cely.   

Viac o téme: TrestExstarostaVišňové
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu