Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ V Ruskovej kauze vypovedal na polícii Kočner

Marián Kočner
Marián Kočner (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v piatok pred policajným vyšetrovateľom vypovedá ako svedok podnikateľ Marián Kočner.

Kočner neprišiel do budovy Prezídia Policajného zboru hlavným vchodom a vyhol sa tak čakajúcim novinárom. Na úkon pred policajného vyšetrovateľa sa však dostavil. Na polícii vypovedá od ôsmej hodiny ráno.

Pred vyšetrovateľom strávil viac ako hodinu. „Vypovedal, podal svedeckú výpoveď, všetko je zaznamenané,“ povedal obhajca Pavla Ruska Marek Para. Podľa jeho slov Kočner vypovedal všeobecne ku vzťahu k všetkým osobám a k rokom 1997 a 1998 tak, ako „vnímal zo svojho pohľadu tie udalosti, ktoré sa stali“.

Kočner o Markíze

Hovoril aj o televízii Markíza. „K obsahu tej výpovedi by som sa nerád vyjadroval, ešte by som rád počkal na nasledujúce výpovede pani poškodenej a pravdepodobne aj môjho klienta a tým sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť,“ doplnil obhajca. Dodal, že jeho klient Pavol Rusko sa chce k prípadu ešte taktiež vyjadriť v ďalšom výsluchu. „Bude nutné reagovať na niektoré skutočnosti a plánuje to v podstate aj vyšetrovateľ,“ uviedol.

V prípade exministra hospodárstva Pavla Ruska a ďalších troch obvinených už vypovedali ako svedkovia napríklad Ján Kán, bývalý blízky človek bosa Mikuláša Černáka, Ruskova exmanželka Viera, prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik či bývalá blízka spolupracovníčka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová.


Kľúčová výpoveď v kauze Rusko? Exmanželka vypovedala 3 hodiny: Detaily o stretnutí s Černákom


Sťažnosť voči väzbe zo strany Ruska ešte nepredložili odvolaciemu súdu

Okresný súd Bratislava II vo veci sťažnosti obvineného Pavla R. proti vzatiu do väzby nemá ešte k dispozícii doručenku o vykázaní doručenia uznesenia o vzatí do väzby u jedného z obhajcov obvineného, preto zatiaľ nemôže predmetnú vec predložiť odvolaciemu súdu. Informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak s tým, že prvostupňový súd môže vec predložiť odvolaciemu súdu až vtedy, keď bude mať vykázané prijatie všetkých doručeniek.

Rusko je pokojný

Obvinený Rusko je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Obhajca obvineného exministra vo štvrtok (9.11.) uviedol, že sa s Pavlom Ruskom stretáva „skoro na dennej báze“. „Je skutočne veľmi inteligentný človek a dokáže vyhodnotiť tú situáciu takú, aká je, ktorej treba čeliť. Nie je to príjemná situácia, ale veľmi racionálne a veľmi pokojne ju znáša,“ odpovedal na otázku ohľadom Ruskovho pobytu vo výkone väzby.

Bývalý minister hospodárstva Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

Viac o téme: Pavol RuskoMarián Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu