Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poriadny úlovok kriminalistov: U Žiarčana (43) našli takmer 6 kg rastliny konopy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR - )

ŽIAR NAD HRONOM - Trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov hrozí v prípade dokázania viny 43-ročnému mužovi zo Žiaru nad Hronom, u ktorého polícia zaistila takmer šesť kilogramov omamnej a psychotropnej látky rastliny rodu Cannabis (konopa). Polícia ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Sušinu zelenohnedej farby charakteristického zápachu, a to vo forme sušiacich sa rastlín a tiež vo forme voľne kvitnúcich rastlín našli policajti v utorok (7.11.) pri domovej prehliadke na Šoltésovej ulici v Žiari nad Hronom. "Polícia počas prehliadky našla aj sušinu zelenohnedej farby uschovanú vo viacerých nádobách i škatuliach," informovala vo štvrtok Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Podľa doterajšieho expertízneho skúmania je podľa Kováčikovej možné zo zaisteného množstva sušiny vyrobiť viac ako 25.000 obvykle jednorazových dávok. "Kriminalistickí experti však budú vyhodnocovať aj nevysušené časti zaistených rastlín, no v tomto prípade sa bude môcť analýza vykonať až po ich vysušení," dodala Kováčiková s tým, že zo strany vyšetrovateľa bol podaný aj podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu