Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Týral matku (50) a nevyhol sa trestu: Nevďačný syn (29) putuje za mreže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes vyhovel odvolaniu prokuratúry a 29-ročnému Ľubošovi Csordásovi za týranie 50-ročnej matky uložil tri roky odňatia slobody nepodmienečne. Prvostupňový súd obžalovaného odsúdil na dva roky nepodmienečne v ústave so stredným stupňom stráženia, čo prokuratúra považovala za neodôvodnene mierny trest.

Csordás od 6. októbra minulého roka do 11. marca tohto roka spôsoboval raz do týždňa najmä po požití alkoholu psychické a fyzické utrpenie svojej matke. Nadával jej, urážal ju a vyčítal jej, že ho dostala do väzenia, následkom čoho prišiel o prácu, peniaze a priateľku. Ľuboš na matku aj zdvihol ruku, kopol ju a vyvrcholilo to fyzickým útokom 11. marca. Vtedy matku na chodbe napadol päsťami a uštedril jej kopance. Po útoku polícia surovca zadržala a sudca na neho uvalil väzbu.

Nešlo o prvý útok na matku, pretože už sa jej vyhrážal, za čo ho odsúdili na pol roka nepodmienečne. V skúšobnej lehote podmienečného prepustenia z tohto trestu matku atakoval nanovo. Na pojednávaní prvostupňového súdu Csordás urobil vyhlásenie o vine. Tentoraz dostal dva roky nepodmienečne, ale trest označil za prísny.

Naopak, prokuratúra sa dožadovala vyššieho trestu a odvolací senát žalobcovi vyhovel. Ľuboš dostal nový trest na spodnej hranici sadzby, ktorá v jeho prípade je tri až osem rokov. Pred sprísnením trestu Ľuboša nezachránilo ani to, že za neho orodovala aj napadnutá matka, ktorá sa stará o jeho dve maloleté dcérky.

Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné a predseda senátu nariadil aj výkon trestu. Ľuboš sa navyše musí podrobiť protialkoholickej liečbe, pretože skutok spáchal pod vplyvom alkoholu.

Viac o téme: VäzenieĽudobš Csordás
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu