Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Invalid chcel v dobrej viere zobudiť spiaceho muža: Otrasná reakcia na VIDEU, namiesto vďaky bitka

Bitka v pražskom metre Zobraziť galériu (2)
Bitka v pražskom metre (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - V pražskom metre sa za posledné týždne dejú poriadne výtržnosti. Nedávno sme upozornili na dvoch úchylov, ktorí sa pred cestujúcimi odhaľovali, teraz bezpečnostné kamery zachytili bitku. Na prípade je šokujúce, že invalid chcel v dobrej viere upozorniť muža, ktorý zaspal. Namiesto vďaky sa mu dostalo poriadneho výprasku.

Od augusta tohto roku pátrajú pražskí policajti po násilníkovi, ktorý v hale zastávky metra bezdôvodne napadol jedného z cestujúcich. "Napadnutý si pri výstupe z vagónu všimol spiaceho muža na sedačke a zavolal na neho, aby vstával, že súprava je v cieľovej stanici a ďalej už nepôjde. Muža zobudil, no slová vďaky nepočul, ba práve naopak. Prebudený ho zasypal sprostými nadávkami aj vyhrážkami, že ho zbije, keď už ho zobudil," opísal hovorca pražských policajtov Jan Rybanský.

Upozornenie. Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

Poškodený sa nezľakol, zodvihol francúzske barly, ktoré prekrížil nad agresorom so slovami, že sa bude brániť. To sa útočníkovi nepáčilo, chytil ich a začal sa o ne preťahovať. Zápas bol taký silný, že invalidný dôchodca spadol na zem. Začal volať o pomoc a snažil sa doplaziť pod lavičku, aby sa pred násilníkom skryl. "Agresor bez ohľadu na zdravotný stav napadnutého v útoku pokračoval a ležiaceho muža začal kopať do chrbta, a dokonca ho niekoľkými údermi päsťou zasiahol do hlavy," doplnil policajný hovorca. 

Invalid chcel v dobrej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Invalida chcel aj okradnúť

Zúrivec by v útoku zrejme pokračoval, keby nezasiahli cestujúci, ktorí všetko videli. Ležiaceho muža nakoniec pred agresorom bránili. Ten napokon nastúpil do súpravy metra a odišiel. O chvíľu sa ale na miesto vrátil a od invalidného dôchodcu požadoval uhradiť čiapku, ktorú pri potýčke stratil. Keď peniaze nedostal, vzal invalidovi ako náhradu jednu francúzsku barlu. Našťastie, opäť zasiahol jeden z cestujúcich, ktorý dokázal muža prehovoriť, aby mu palicu vrátil.

Celý nepríjemný incident aj podozrivého muža zachytili bezpečnostné kamery. Policajtom sa aj napriek snahe páchateľa zatiaľ nepodarilo stotožniť a vypátrať. Preto sa polícia obracia s prosbou o pomoc na širokú verejnosť. 


Prečítajte si aj:

V pražskom metre zažila peklo! VIDEO Spolucestujúci sa z ničoho nič zmenil na odporného úchyla

Cestujúci priskočil v pražskom metre k tínedžerke, nasledoval perverzný hnus: FOTO úchyla


Napadnutý muž aj vďaka pomoci okoloidúcich utrpel len drobné poranenia. Za trestné činy ublíženia na zdraví a výtržníctva hrozí páchateľovi v prípade dolapenia a odsúdenia až trojročný pobyt za mrežami. 

Viac o téme: MetroPrahaBitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu