Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruskova spoločníčka prvýkrát prehovorila o plánovanej vražde! Mrazivé tušenie sa potvrdilo

Sylvia Volzová Zobraziť galériu (4)
Sylvia Volzová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Kauza ostatných dní hýbe Slovenskom. Prostredníctvom svojho advokáta najnovšie prehovorila Sylvia Volzová, ktorej vraždu si mal podľa polície objednať bývalý šéf Markízy a exminister Pavol Rusko. Keď sa správu o plánovanej poprave bývalá spoločníčka dozvedela, ostala poriadne zaskočená. Až následne jej začali jednotlivé skutočnosti z minulosti do seba zapadať.

Po tom, čo sa Volzová od policajtov dozvedela, že Rusko plánoval jej vraždu, potvrdila, že v tom období ju niekto sledoval. Vtedy si ale situáciu nevedela vyhodnotiť, aj napriek tomu, že ju podľa jej slov niektorí na ochranu vlastného bezpečia upozorňovali. „Každý človek, keď sa dozvie o tom, že údajne bola zaplatená záloha na jeho zavraždenie, ostane s nie príjemnými pocitmi. Takže aj ona zostala prekvapená a zarazená,” opísal Volzovej právny zástupca pre televíziu Markíza. 

Ruskova spoločníčka prvýkrát prehovorila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Bývalá spoločníčka na výsluchu

Volzová na výsluchu pred vyšetrovateľom podrobne opísala vzťahy s Ruskom. Tie sa vyhrotili koncom roka 1997. Informácia tak zapadá do konceptu. Práve vtedy bola vražda podľa polície plánovaná. „Keď som ešte s Pavlom Ruskom komunikovala, tak mi viackrát povedal, že na Slovensku je jednoduché sa človeka zbaviť za 2-tisíc mariek. Asi sa chvastal, lebo nič konkrétne nepovedal,” cituje Volzovú televízia.

Následne odišla na pár týždňov do Nemecka, čo jej Rusko sám odporučil.Povedal mi, že mu robím iba starosti, chcel, aby som odišla. Myslel, aby som odišla zo Slovenska. Mala som pocit, že ma niekto sleduje, videla som tam (pod panelákom, pozn.red.) stále nejakých dvoch mužov, ktorí sa robili, že sa rozprávajú. Boli to vyslovene mladší, vyšportovaní muži. Stáli vždy oproti mojim oknám,” opísala.   

Ruskova spoločníčka prvýkrát prehovorila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Muži sa podľa jej slov striedali pred bytom v centre Bratislavy večer. Aby sa ubránila nepríjemným pocitom, zaťahovala žalúzie, vymenila okná a dvere.

Záhadné vyhlásenie

U notára v Rakúsku mala dokonca spísať vyhlásenie, že ak by bol podpísaný nejaký dokument týkajúci sa televízie, tak je to proti jej vôli a z donútenia. 

Ruskova spoločníčka prvýkrát prehovorila
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

V prípade sú štyria obvinení. Okrem Pavla Ruska aj Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Ďalším zo štvorice obvinených je Róbert Lališ, ktorý vinu odmieta, rovnako ako Rusko. „​Som mal možnosť vidieť časť vyšetrovacieho spisu. Vznesenie obvinenia voči Pavlovi Ruskovi a ostatným bolo dôvodné,” uviedol Volzovej advokát. Traja z obvinených sú vo väzbe alebo vo výkone trestu pre inú trestnú činnosť. Rusko je od minulého týždňa tiež vo väzbe, kde stále čaká na svoj ďalší osud. 

Viac o téme: Pavol RuskoSylvia Volzová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu