Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sýkorovec Kýbel chcel opäť na slobodu: Súd rozhodol o väzbe

Róbert Lališ
Róbert Lališ (Zdroj: Foto: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, zamietol žiadosť obžalovaného Róberta Lališa o prepustenie z väzby na slobodu. Súd jeho väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Uviedla to vo štvrtok hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Obhajca obžalovaného podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd (NS) SR," dodala. Boss gangu sýkorovci Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, tak zostáva naďalej vo väzbe. Dostať z nej sa pokúšal už v auguste tohto roka, ale neúspešne, keďže NS SR jeho sťažnosť zamietol. Vtedy o väzbe rozhodoval Krajský súd v Banskej Bystrici. Senát NS SR mu však predčasom vec odňal a prikázal znova ŠTS.

Prípad sa tak vrátil pôvodnému senátu tohto súdu, ktorý Kýbla už dvakrát odsúdil na doživotie. Najprv v roku 2016 a naposledy v apríli tohto roku. NS SR však zakaždým rozsudok zrušil. Proces v trestnej veci obžalovaného Róberta L. a spol. sa tak začne odznova. Lališ spolu s komplicmi čelí obžalobe zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Viac o téme: Banská BystricaSýkorovciKýbelRóber Lališ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu