Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Totálny hyenizmus: Údajný lekár obral dôchodkyňu v Dudinciach o 2000 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DUDINCE - O 2000 eur obral dôverčivú dôchodkyňu z Dudiniec v okrese Krupina doposiaľ neznámy páchateľ, vydávajúci sa za lekára.

Žene vo veku 75 rokov zavolal v stredu 25. októbra v nočných hodinách na pevnú linku muž, ktorý sa predstavil ako lekár z  nemocnice v Šahách a pod vymyslenou zámienkou, že jej syn spôsobil vážnu dopravnú nehodu a je na ošetrení v nemocnici, pýtal od nej peniaze. "Uviedol, že on ako lekár, môže pomôcť jej synovi skontaktovať sa s postihnutou rodinou, aby sa dohodli bez súdu a o výsledku ju bude informovať," uviedla k prípadu banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Následne poškodenej opätovne telefonoval a informoval ju, že syna ráno dovezie domov sanitka a aby peniaze v obálke v tichosti odovzdala pánovi Kováčovi, ktorý príde pred dom. Žena následne pred domom neznámemu mužovi odovzdala peniaze, v ďalšom telefonáte páchateľovi potvrdila odovzdanie peňazí a čakala na príchod syna. Okolo obeda ale zistila, že syn pracuje a o nehode nič nevie. 

"Za takýto zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: PodvodDudince
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu