Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vodič spadol s nákladným vozidlom do koľajiska: FOTO nehody, hlavnú úlohu zohral alkohol

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PZ)

BRATISLAVA - Nákladné motorové vozidlo s návesom spadlo v pondelok (23.10.) v Bratislave z nakladacej rampy do vlakového koľajiska. Policajti namerali vodičovi počas dychovej skúšky 1,94 promile alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Podľa doterajších informácií vodič viedol v objekte prístavu nákladné motorové vozidlo po nakladacej rampe, pričom sa dostatočne nevenoval vedeniu motorového vozidla, následkom čoho došlo k jeho pádu z nakladacej rampy a prevráteniu do vlakového koľajiska. "Škoda spôsobená dopravnou nehodou na nákladnom motorovom vozidle a návese bola predbežne vyčíslená na 70.000 eur a na prepravovaných motoroch v doposiaľ presne nezistenej výške," uviedla policajná hovorkyňa. 

Vodič spadol s nákladným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

"Polícia obvinila vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny hrozí 42-ročnému vodičovi z Veľkého Krtíša trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Obvineniu čelí na slobode," informovala Mihalíková.

Vodič spadol s nákladným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

V tejto súvislosti polícia upozorňuje vodičov motorových vozidiel, že na Slovensku platí takzvaná nulová tolerancia výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi. "Preto opätovne apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," uzavrela Mihalíková.

Viac o téme: AlkoholNehodaKamiónBratislavaNakladacia rampa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu