Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Polícia hľadá svedkov nehody v Chynoranoch: Vyžiadala si ťažké zranenie dievčaťa (13)

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Foto: polícia)

PARTIZÁNSKE - Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ku ktorej došlo 22. októbra okolo 18.25 h v blízkosti autobusovej zastávky na ceste I/64 v Chynoranoch (okres Partizánske). Následkom nej utrpela ťažké zranenia 13-ročná chodkyňa, informovala v utorok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Vodič osobného motorového vozidla značky Kia Rio, prechádzajúci v smere od Nadlíc do Chynorian, nebol pred jazdou v blízkosti autobusovej zastávky dostatočne opatrný, nejazdil primeranou rýchlosťou tak, aby neohrozil osobu vystupujúcu z autobusu a nedbal na zvýšenú opatrnosť voči deťom," uviedla Antalová.

FOTO Polícia hľadá svedkov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Vodič podľa jej ďalších slov nespozoroval dieťa, ktoré prechádzalo cez vozovku od autobusu stojaceho na zastávke v smere do Chynorian. "Vo svojom jazdnom pruhu bola maloletá chodkyňa, prechádzajúca cez vozovku, zachytená prichádzajúcim vozidlom z pravej bočnej strany. V dôsledku toho narazila hlavou do čelného skla vozidla, ktoré sa úderom hlavy rozbilo a spadla na pravú stranu vozovky," opísala. Pri dopravnej nehode 13-ročná školáčka utrpela vážne zranenia s dobou liečenia najmenej 42 dní. V súvislosti s nehodou polícia vyšetruje prečin ublíženia na zdraví.

FOTO Polícia hľadá svedkov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia v tejto súvislosti žiada svedkov dopravnej nehody, aby sa prihlásili na Okresný dopravný inšpektorát v Partizánskom. "Svedkovia môžu akékoľvek informácie poskytnúť na tiesňovej linke polície na čísle 158 alebo na telefónnom čísle 0917 519 795, prípadne na e-mail ssoopzpe@minv.sk," vyzvala Antalová. 

Viac o téme: NehodaChynorany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu