Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Nezvestná tínedžerka, ale aj lúpežník: Polícia pátra po týchto osobách

Pomôžte polícii pri pátraní Zobraziť galériu (5)
Pomôžte polícii pri pátraní (Zdroj: koláž topky)

TRNAVA - Polícia sa obracia na občanov s výzvou o pomoc pri pátraní po Kristíne Fičurovej z Trnavy, bez trvalého pobytu. Na menovanú vydal Okresný súd Bratislava III príkaz na zatknutie. Vzhľadom na to, že hľadaná nemá trvalý pobyt, miesto, kde by sa zdržiavala a kam by jej bolo možné doručiť poštu, nebolo zistené a nepodarilo sa zabezpečiť jej prítomnosť na výsluchu, ani predvedenie, sudca na hľadanú vydal príkaz na zatknutie.

Kristína Fičurová má plnoštíhlu postavu, výšku 165 cm, dlhšie blond vlasy, modré oči. Popis oblečenia nebol zistený. "Ak niekto túto osobu videl a pozná miesto jej súčasného pobytu, akékoľvek informácie nech oznámi polícii na čísle 158," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

Kristína Fičurová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Marián Chlapík z Bolerázu nenastúpil na výkon trestu

Polícia sa obracia na občanov o pomoc pri pátraní po Mariánovi Chlapíkovi z Bolerázu pri Trnave. Na 49-ročného muža vydal Okresný súd Bratislava II príkaz na dodanie do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Leopoldov. Odsúdenému sa opakovane nepodarilo doručiť výzvu na nastúpenie do výkonu trestu odňatia slobody, na výkon trestu odňatia slobody do dnešného dňa nenastúpil, čím existuje obava, že sa skrýva a vyhýba sa trestu odňatia slobody. 

Marián Chlapík má štíhlu postavu, výšku 186 cm, krátke tmavé vlasy, hnedé oči, na pravej ruke má amputované posledné dva články malíčka, na čele je jazva po úraze. "Ak niekto túto osobu videl a pozná miesto jej súčasného pobytu, akékoľvek informácie nech oznámi polícii na čísle 158," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

Marián Chlapík
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Hľadajú 15-ročnú Andreu, nezvestná je od soboty

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po nezvestnej 15-ročnej Andrei Kristínkovej zo Šaštína Stráží. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, z domu odišla ešte v sobotu 7. októbra o 18:00. Polícia preverila viacero informácií, no zatiaľ bezúspešne. Andrea je 170 cm vysoká, štíhlej postava, má dlhšie čierne vlasy a zelenomodré oči.

Naposledy mala pravdepodobne oblečenú bielo-ružovú bundu, šedé legíny a červené tričko. Obuté mala biele tenisky. Zobrala si doklady a pár eur. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli pomôcť pri jej vypátraní je možné oznámiť na linke 158.

Andrea Kristínková
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Ludvik Bihari z Piešťan je obvinený z lúpeže

Polícia vyhlásila pátranie po 59-ročnom Ludvikovi Biharim z Piešťan, ktorý mal byť spolupáchateľom lúpeže v rodinnom dome v Majcichove pri Trnave. Dvoch jeho spolupáchateľov zadržala. Informovala o tom dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Trojica zaparkovala ešte v závere septembra sivý Opel Vectra pred domom, cez voľný priestor v bránke našli zo zadnej strany kľúč a vošli do nezamknutého objektu. Domáca pani, ktorá sa do domu vrátila iba o pol hodinu neskôr, zistila, že jej chýba hotovosť aj zlaté šperky. Všetko nahlásila na políciu a škodu si predbežne vyčíslila na šperkoch za 5000 eur a zvyšok v hotovosti.

"Kriminalisti krátko na to zadržali 35-ročného muža a na druhý deň aj o rok mladšiu ženu, oboch z okresu Hlohovec. Dvojica sa najskôr vyhovárala, ale nakoniec ich vyšetrovateľ pod ťarchou dôkazov obvinil zo zločinu krádeže. Spolu s nimi je obvinený aj Ludvik Bihari. Ak niekto tohto muža videl a pozná miesto jeho súčasného pobytu, akékoľvek informácie nech oznámi polícii na čísle 158. Obvineným osobám hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala Linkešová. 

Ludvik Bihari
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Kristína FičurováMarián ChlapíkAndrea KristínkováLudvik Bihari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu